Van de herfst naar de zomer en weer terug

Het was een week van uitersten. Vorige week begon herfstig en sloot zomers af. De punctualiteit lag met 86,4% net onder de doelstelling van 87%. Gelukkig ging het beter dan vorige week, al was de uitval alsnog 2,4%.

Zaterdag was een slechte dag met veel uitval door een rookmelding in de Schipholtunnel en een storing in de energievoorziening bij Zoetermeer. Ook een aantal aanrijdingen en de vele gladde sporen maakten dat de treinen afgelopen week minder vaak op tijd reden.

Spoorzone Delft

Zaterdag 1 november werden er historisch hoge temperaturen gemeten en is zelfs het dagrecord verbroken. Ook wij beleefden die dag een hoogtepunt op het station in Delft. Het zonnetje brak door tijdens de test van de ruim 2 kilometer lange Delftse spoortunnel. Deze nieuwe tunnel en het ondergrondse station zijn bouwkundig zo goed als klaar en de testfase is in volle gang. De tunnel heeft ruimte voor vier sporen, waardoor in de toekomst een betere doorstroming van het treinverkeer mogelijk is. U kunt uw eerste ritje door de tunnel in het voorjaar van 2015 maken, wanneer de eerste reizigerstreinen gaan rijden. 

Gepubliceerd op