Verkeersleiding Amsterdam kijkt uit naar Koninginnedag

Nog precies een week tot de inhuldiging van de nieuwe koning. Nederland lijkt er klaar voor te zijn nu ook het te zingen koningslied definitief is vastgelegd. Ook onze treindienstleiders in Amsterdam kijken uit naar deze feestelijke dag. Vanuit de verkeersleidingspost regelen zij namelijk al het treinverkeer rond Amsterdam. Treindienstleider Ken Chang vertelt hoe zij zich voorbereiden.

Koninginnedag 2013 - Verkeersleidingspost Amsterdam

Oranje dienstregeling

Amsterdam Centraal wordt druk. Normaal gesproken verwachten we dat zo’n 250.000 reizigers naar Amsterdam komen. Dat zullen er dit jaar met de inhuldiging van de koning nog meer zijn. Om alles in goede banen te leiden hebben we samen met NS besloten om een speciale ‘oranje dienstregeling’ te rijden. Dat houdt in dat er langere treinen worden ingezet en dat we de treinen ‘s nachts langer door laten rijden, namelijk tot 4 uur ‘s nachts.

Extra toezicht langs het spoor

Als je kijkt naar voorgaande jaren dan werden vertragingen vooral veroorzaakt door mensen die langs het spoor liepen. Veiligheid op het spoor is onze hoogste prioriteit. Om de veiligheid van spoorlopers te garanderen moeten we het treinverkeer dan ook stilleggen, wat zeer vervelend is voor alle andere feestgangers die richting Amsterdam willen reizen. Om dit soort situaties zo veel mogelijk te voorkomen nemen we maatregelen om de kans op spoorlopers te verkleinen. Zo zetten we buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) in en plaatsen we mobiele camera’s om toezicht te houden langs het spoor.
 
Wil je precies weten hoe de treinen van en naar Amsterdam rijden op Koninginnedag? Check je reis dan op www.ns.nl of kijk hier voor meer informatie.

Gepubliceerd op