Vervangingswerkzaamheden wissels bij Den Haag en Rotterdam

In de media circuleren berichten dat er gestaakt wordt bij ProRail en hierdoor minder treinen rijden rond Den Haag en Rotterdam. Dit is pertinent onjuist. De reden voor minder treinen is, dat vandaag bij inspecties is vastgesteld dat er bij een viertal wissels, twee in Den Haag en twee in Rotterdam, onderdelen dienen te worden vervangen.
Wissels

We zetten alles op alles om de wissels zo snel mogelijk weer berijdbaar te krijgen, dit zal zeker tot donderdagavond duren. Dit betekent dat op het traject Den Haag-Utrecht, Den Haag-Rotterdam, Rotterdam-Gouda-Utrecht minder treinen kunnen rijden. We laten zoveel treinen als mogelijk is rijden, waarbij veilig treinverkeer uiteraard voorop staat.

Impact treinverkeer

NS adviseert reizigers voor vertrek op de reisplanner te checken welke treinen er wel rijden en rekening te houden met grote drukte vooral in de spits. De overlast voor reizigers vinden we vervelend, maar we nemen in dit soort situaties altijd het zekere voor het onzekere.

Geen personeelsstaking

Op de verkeersleidingspost in Den Haag is van 18.00 tot 18.10 tijdelijk het treinverkeer gestaakt om helderheid te krijgen over de precieze wissels die gerepareerd moesten worden en over welke wissels er nog wel gereden mocht worden. De treindienstleider heeft, om deze duidelijkheid te krijgen, een time-out van tien minuten ingesteld. Toen het beeld duidelijk was, is direct het treinverkeer hervat. Zo'n 20 treinen hebben hier hinder van ondervonden. Dit was in de omgeving van Den Haag Hollands Spoor en Den Haag Centraal.

Dit bericht is door diverse bronnen totaal foutief 'vertaald' in de melding dat personeel heeft gestaakt. Hiervan is geen sprake geweest.

Gepubliceerd op