Voor in de agenda: 13 maart opening Rotterdam Centraal!

13 maart is de dag die je niet vergeten mag! De vernieuwing van station Rotterdam Centraal is zo goed als af. Na jaren van intensief bouwen opent het één na grootste station van Nederland op 13 maart zijn deuren. Met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Rotterdam en NS - met wie we dit station samen hebben gerealiseerd - willen we dit op deze mooie dag vieren met reizigers en publiek.
Station Rotterdam Centraal bij avond
Station Rotterdam Centraal bij avond

Extra feestelijk

ProRail werkt samen met NS aan de grootste stationsvernieuwing in Nederland sinds het bestaan van de spoorwegen. En dat is in 2014 precies 175 jaar geleden. Dat maakt de opening van Rotterdam Centraal extra feestelijk. Stations worden nu klaargestoomd voor de toekomst met meer ruimte en comfort. Van de tientallen nieuwe Nederlandse stations die de komende jaren worden geopend, is Rotterdam het eerste.

Veel opgeleverd

Afgelopen jaren zijn al veel belangrijke onderdelen van het station opleverd; de brede reizigerspassage, de nieuwe winkels, het stationsdak met zonnepanelen, de in ere herstelde letters op de voorgevel, de vernieuwde fietserstunnel, de ondergrondse parkeergarage en de fietsenstalling en de perrons met de nieuwe betegeling en het nieuwe zitmeubilair. Nu is het tijd voor la grande finale met de opening van het hele station.

Rotterdams tintje

De opening van Rotterdam Centraal wordt een bijzondere gebeurtenis met een Rotterdams tintje. Diverse bijdragen van bijvoorbeeld 'Het Rotterdams Philharmonisch Orkest', 'Conny Janssen Danst', 'Codarts' en 'Enter the Mothership' zullen het openingsprogramma invullen. Ook in de dagen rondom de opening is er voldoende te doen op en rond het station met diverse verrassingen.

Gepubliceerd op