Vrolijke bouwschutting siert Amstelveenseweg

Sinds gisteren kunnen gebruikers van de Amstelveenseweg zichzelf herkennen in één van de cartoons op de vrolijke schutting die we daar hebben geplaatst. Striptekenaar Rob Derks is door ProRail gevraagd de gebruikers van de Amstelveenseweg in combinatie met de komende vernieuwingswerkzaamheden te portretteren. De schutting is het eerste wat zichtbaar is van de vernieuwingsaanpassing van het spoor over de Amstelveenseweg.

Vrolijke bouwschutting siert Amstelveenseweg

Nieuw viaduct over belangrijke verkeersader

Maakte in 1935 nog een enkeling van de Amstelveenseweg gebruik, nu is de weg uitgegroeid tot een belangrijke verkeersader van en naar de stad. Duizenden mensen passeren per dag dit knooppunt. De weg wordt inmiddels overkruist door vier viaducten: twee snelwegen, de metro en een viaduct met twee spoorbanen. Omdat het spoor met twee extra spoorbanen wordt uitgebreid bouwen we er nu een viaduct bij.

Vernieuwing in metropoolregio Amsterdam

In de metropoolregio Amsterdam vindt één van de grootste spoorvernieuwingsprojecten van dit moment plaats. Omdat het treinverkeer is toegenomen, zijn de huidige sporen overbezet. Om de groei van het treinverkeer nu en in de toekomst mogelijk te maken, wordt nu meer ruimte en comfort voor reizigers gerealiseerd. Zo verdubbelen we het spoor richting Schiphol over acht kilometer, van twee naar vier sporen. Er komen onder andere nieuwe spoorviaducten, bruggen en een flyover. Als we klaar zijn met vernieuwen ligt er een nieuw en hoogfrequent spoornetwerk richting Schiphol.

 Spoorvernieuwing rond Schiphol

Gepubliceerd op