Vrouw in Oisterwijk ontkomt op het nippertje..

Vijf mensen lopen onder sluitende overwegbomen door. De zesde denkt zonder te kijken: dat kan ik ook! Niet dus.. Vaak komen dit soort beelden uit het buitenland, maar het gebeurt ook in ons eigen kikkerlandje. Deze beelden zijn afkomstig uit Oisterwijk, gelegen tussen Boxtel en Tilburg. Gelukkig gaan we hier het overpad vervangen voor een tunnel, maar we kunnen het niet vaak genoeg blijven herhalen: sta stil bij de overweg! Deze beelden kunnen schokkend zijn...

Vrouw ontkomt op het nippertje aan trein

Nieuwe tunnel voor Oisterwijk

Om te zorgen voor een veiligere oversteek wordt het huidige overpad bij station Oisterwijk verwijderd en komt er een nieuwe tunnel voor in de plaats. Deze krijgt aan beide zijde liften zodat bijvoorbeeld ook mensen met een lichamelijke beperking of vaders en moeders met kinderwagens zelfstandig kunnen reizen. Ook krijgen de trappen van en naar de tunnel fietsgoten zodat mensen hun (vouw)fiets mee kunnen nemen naar het perron.

Metamorfose voor station Oisterwijk

Niet alleen het overpad wordt in Oisterwijk onderhanden genomden. Ook het station krijgt een metaformose. Zo halen we het derde spoor weg, waar nu de sprinter naar Tilburg nog stopt. Hierdoor ontstaat straks aan de noordzijde ruimte voor een entree met fietsenstalling. Bovendien vermindert door het verwijderen van de wissels in dit stuk spoor ook de kans op storingen. De sprinter naar Tilburg verdwijnt natuurlijk niet, maar gaat straks stoppen op spoor 2.

Gemeente Oisterwijk enthousiast

Wethouder Joost Wagenmakers van de gemeente Oisterwijk is blij met de plannen van ProRail: "Met het verwijderen van spoor 3 komt ProRail tegemoet aan de wens van de gemeente Oisterwijk voor een noordelijke entree van het Station. En het verwijderen van het overpad komt de veiligheid ten goede."

Gepubliceerd op