Waar(om) met koffers van trein naar bus deze zomer?

Nieuwe webpagina met overzicht spoorvernieuwing

De zomerperiode is aangebroken, vakantiegangers zijn onderweg, doorwerkers haasten zich naar kantoor in de brandende zon. Het betekent ook dat er weer flink wordt gewerkt op het spoor. Waarom, waar en wanneer doen we dat nog meer deze zomer? Een nieuwe webpagina geeft daar sinds deze week antwoord op.

ProRail Vernieuwt

Dit weekend

We vernieuwen bijvoorbeeld donderdag een spoorbrug in Enschede. In Tilburg treffen we dit weekend voorbereidingen voor het inschuiven van de nieuwe reizigerspassage dat deze herfst gaat plaatsvinden. Tussen Meppel en Zwolle wordt circa 2,5 kilometer spoor vernieuwd. Tussen Zwolle en Mariënberg start dit weekend een 9-daagse buitendienststelling waarin we in totaal 10 kilometer spoor vernieuwen. We plannen in overleg met de vervoerders juist in de zomerperiode veel werkzaamheden want er zijn dan minder reizigers.

Deze zomer

Omdat we merken dat omwonenden, reizigers en andere belanghebbenden graag meer willen weten over het vernieuwingswerk op het spoor, hebben we een nieuwe webpagina gemaakt. Daarop is een kaart van Nederland te zien waarop alle werkzaamheden worden getoond die twee dagen of langer duren en grote impact hebben voor reizigers. De pagina, die nog wel in ontwikkeling is, blikt drie maanden vooruit en wordt elke week ververst. Ook is er een video gemaakt waarin we uitleggen waarom we die werkzaamheden doen.

Vernieuwing

ProRail werkt aan de grootste spoor- en stationsvernieuwing sinds het bestaan van de spoorwegen. Het is noodzakelijk voor verdere verbetering en groei van het treinverkeer. Reizigers en verladers kunnen er dan meer op vertrouwen dat de treinreis zonder vertraging en comfortabel verloopt. De samenleving investeert daar via ministerie van Infrastructuur en Milieu, gemeenten en provincies jaarlijks ruim 1 miljard euro in.

Advertentie in kranten over het zomerwerk

 

 

Gepubliceerd op