Wat verrijst er in Utrecht tussen de sporen?

Als je met de trein langs Utrecht reist, dan heb je 'm misschien al wel gezien. Tussen de sporen, aan de kant van Amsterdam, verrijst een compleet nieuwe verkeersleidingspost. Weten wat je daar nou precies ziet gebeuren? Onze projectmanager Willeke Steenks geeft een update.

026 VM spanten tillen 6

Nieuw gebouw

Utrecht Centraal verwerkt het meeste treinverkeer van alle station in Nederland. De verkeersleidingpost van Utrecht is daarom een van belangrijkste in het spoorwegennet. Maar de huidige post is hard aan vervanging toe: het gebouw is verouderd en ook de locatie volstaat niet meer. Vanuit een nieuw gebouw kan de verkeersleiding de doorstroom, veiligheid en betrouwbaarheid van het treinverkeer beter zeker stellen.

Nieuwe locatie

De verkeersleidingspost verplaatsen we naar een nieuw gebouw in de Cartesiusdriehoek van Utrecht, het gebied tussen de sporen, de Cartesiusweg en de tweede Daalsedijk. Daar zit de verkeersleiding niet meer in het ontruimingsgebied van Utrecht Centraal, waardoor de post bij een eventuele ontruiming van het stationsgebied gewoon kan blijven functioneren. Het nieuwe duurzame gebouw op deze plek biedt bovendien meer overzicht en ruimte.

Gepubliceerd op

Gerelateerde projecten