Weekendwerk: kom je kijken? Wij zorgen voor de koffie!

Het wordt een precisiewerkje komend weekend. Bij station Alkmaar en bij station Bussum-Zuid plaatsen we met de grootste nauwkeurigheid twee gloednieuwe loopbruggen op hun plek. Heb je nog geen plannen 31 januari en 1 februari? Je bent zaterdag van harte welkom om het ‘inhijsen’ van dichtbij te bekijken. Wij zorgen voor de koffie! Bij Zevenaar werken we dit weekend aan meer ruimte op het spoor.

Traverse station Alkmaar

Hijs-spektakel

Op zaterdag kan het ‘inhijsen’ van dichtbij worden bewonderd. Van 9.30 tot 11.00 uur in Alkmaar en van 11.00 tot 14.00 uur op station Bussum-Zuid. Wij zorgen voor koffie. De stations Alkmaar en Bussum-Zuid worden met de nieuwe loopbruggen aangenamer, veiliger en toegankelijker. Door de werkzaamheden rijden er rond genoemde stations geen treinen. Reizigers wordt daarom geadviseerd voor vertrek de Reisplanner van NS te raadplegen.

Werk in Zevenaar

Naast dit kunst- en vliegwerk wordt er in de omgeving van Zevenaar gewerkt aan vernieuwing van het spoor. Er komen komend jaar nieuwe wissels zodat de capaciteit op de spoorlijn omhoog gaat. Daarvoor moeten de bovenleidingsportalen eerst worden aangepast. Dit weekend plaatsen we over 1,5 kilometer tussen Duiven en Zevenaar nieuwe funderingen voor de portalen. Ook werken we tussen Zevenaar en de Duitse grens aan de technische installaties. Het betekent dat de doorgaande trein tussen Arnhem en Winterswijk niet rijdt en ook dat internationale personen- en goederentreinen worden omgeleid.

ProRail Vernieuwt

ProRail werkt regelmatig in weekenden en vakantieperioden aan het spoor. Check kort voor vertrek altijd ns.nl/reisplanner zodat je niet voor verrassingen omt te staan. Op deze kaart vind je al onze werken aan het spoor voor de komende periode, zodat je je reis ook eerder kunt voorbereiden.

Gepubliceerd op