Weekendwerkzaamheden rond Schiphol in beeld

Ook afgelopen weekend werd er gewerkt aan een betrouwbaar spoor. We doen dit voornamelijk in de weekenden, omdat er dan minder mensen reizen met de trein. Een veilig en betrouwbaar spoor is erg belangrijk voor Nederland. Het is onze ambitie om het spoor nóg betrouwbaarder te maken, daar zijn we dag in dag uit mee bezig. We zijn daar nooit mee klaar, we willen altijd blijven verbeteren. Daarom onderhoudt en vernieuwt ProRail rails, wissels en stations.
Werkzaamheden rond Schiphol
Werkzaamheden rond Schiphol

Comfortabeler reizen tussen Schiphol en Lelystad

Steeds meer mensen pakken de trein tussen Schiphol en Lelystad. Om hier in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden, passen wij het spoor aan. Dit doen we door acht kilometer nieuw spoor aan te leggen, viaducten te vernieuwen of aan te passen en stations uit te breiden. Hiermee willen we er voor zorgen dat met de trein reizen nog sneller, comfortabeler en betrouwbaarder wordt.

Voorbereidingen voor spoorverdubbeling

Tussen Riekerpolder en Duivendrecht realiseren we een spoorverdubbeling van twee naar vier sporen. Afgelopen weekend zijn we voornamelijk bezig geweest met de voorbereidende werkzaamheden voor dit omvangrijke project. Zo zijn er damwanden geplaatst over een lengte van 350 meter en bereiden we station RAI voor op de komende uitbreiding.

Het streven is om eind 2016 de werkzaamheden gereed te hebben zodat de spoorverdubbeling mee kan worden genomen in de dienstregeling van 2017. Zo houden we effectief één van de drukst bereden sporen van Europa in beweging.

Gepubliceerd op