Weer vijf letters... Beginnend met een D

De voorbereidingen voor het in gebruik nemen van de nieuwe spoortunnel en het ondergrondse station in Delft verlopen zeer voorspoedig. Een lang gekoesterde wens van veel Delftenaren gaat daarmee bijna in vervulling; de eerste reizigerstrein kan al in de eerste helft van 2015 door de nieuwe tunnel gaan rijden. De voorbereidingen bovengronds zijn ook in volle gang. Zo konden vandaag al de eerste letters boven de ingang van het station worden opgehangen.
Letters Delft geplaatst

Meer treinen

De bouw van de spoortunnel en het nieuwe stadskantoor, met geïntegreerde stationshal en het ondergrondse station, wordt gebouwd in opdracht van ProRail en de gemeente Delft. De bouw heeft voor treinreizigers en omwonenden vele voordelen; er ontstaat een hoogwaardig knooppunt voor openbaar vervoer, in de toekomst rijden de treinen ondergronds en is bovengronds het spoorviaduct verdwenen. Bovendien kunnen er in de toekomst van en naar Delft meer treinen gaan rijden doordat er bij de bouw alvast rekening is gehouden met een toekomstig uitbereiding naar vier sporen.  

Letters

De nieuwe letters van de stationsnaam Delft zijn 75 centimeter hoog, de totale breedte van de letters en het NS-logo is 4,65 meter. De letters zijn voorzien van verlichting zodat de stationsnaam ook bij schemer of in het donker goed leesbaar is. Kijk voor meer informatie over de bouw van de tunnel, het stadskantoor en de openbare ruimte ook eens op www.spoorzonedelft.nl.

Grootste stationsvernieuwing

ProRail voert momenteel de grootste stationsvernieuwing uit sinds het ontstaan van de spoorwegen. Reizigers kunnen hier al dit jaar de vruchten van plukken: het prachtige station Rotterdam Centraal is dit jaar al geopend. Ook andere grote stations als Arnhem, Den Haag en Delft worden ingrijpend gemoderniseerd en ruimer en toegankelijker gemaakt om reizigers een prettig verblijf te bieden. Daarnaast maakt ProRail 25 kleinere stations comfortabeler en alle stations beter toegankelijk met liften en roltrappen.

Gepubliceerd op