Zien en gezien worden op station Delfzijl

Sommige stations kunnen wel wat gezelliger! Zo ook station Delfzijl. Daar gaan we de wachtruimte in de hal onder handen nemen. De aankomende en vertrekkende treinen zijn straks goed zichtbaar vanaf de voorzijde van het stationsgebouw. Ook het monumentale gevelbeeld aan de voorzijde krijgt zijn allure weer terug. Nog wel even geduld hebben, want de werkzaamheden duren tot eind dit jaar. Daarna is het zien en gezien worden op station Delfzijl.
Vernieuwde wachtruimte station Delfzijl
Vernieuwde wachtruimte station Delfzijl

Wachtruimte straks wèl voor reizigers

Het klinkt gek maar tot nu toe was wachtruimte altijd gesloten voor reizigers. Na de metamorfose kunnen reizigers hier dan eindelijk wel terecht. Wachten zal ook dan niet leuk zijn. Daar kunnen we weinig aan veranderen. We hebben dan wel gezorgd voor een prettige omgeving. Een omgeving met voldoende comfort en een aangename sfeer.

Wachtruimte als voordeur

Het station Delfzijl is meer dan alleen een station, het is ook een gebouw waarin gewoond wordt. Om het de bewoners makkelijker te maken om hun bovenwoning te bereiken plaatsen we in de vernieuwde wachtruimte een trap. Dat wordt niet zo maar een trap, maar een monumentale trap die straks volledig past bij het karakter van het vernieuwde station.

Tijdens de vernieuwingsslag beperken we de hinder voor reizgers zoveel als mogelijk. Er wordt voornamelijk gewerkt in het stationsgebouw, behalve wanneer de kozijnen aan de buitengevel hersteld worden.  

Investeren in comfort

De opknapbeurt van de stationshal in Delfzijl  is onderdeel van het Programma Prettig Wachten en tot stand gekomen in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente, provincie en NS Stations. Daarnaast zijn er ook voor vierentwintig andere stations unieke aanpassingen ontworpen om het verblijf te veraangenamen. Voorbeelden van stations waar dit nu al af is, zijn stations Wolvega en Breukelen, Gorinchem en Den Haag Moerwijk, Amsterdam Muiderpoort, Barneveld Noord, Oldenzaal, Vlissingen Souburg en Boxmeer.

Gepubliceerd op