Gezien op Twitter: nieuw bord bij overwegen?

"Hmm... #Prorail heeft 't niet zo op fietsers??" Dat zou je denken als je dit bord bij een overweg zou zien, maar de foto is toch echt een gevalletje Photoshop. Veiligheid staat bij ons altijd op nummer 1. Dus iedereen, maar dan ook echt iedereen, moet voor een overweg stoppen als de rode lampen knipperen, de bellen rinkelen en de bomen omlaag gaan.
Tweet met nagemaakte foto van overwegbord

Wil je blijven leven?

De foto is origineel afkomstig uit een artikel van Spits uit 2011, dat ging over onze overwegcampagne. We werken continu aan een nog betrouwbaarder en veiliger spoor, maar uiteindelijk is het gedrag van de weggebruiker bepalend voor de veiligheid rond overwegen. Om hen hieraan te herinneren, hebben we door heel Nederland borden bij overwegen geplaatst met de tekst 'Wil je blijven leven, wacht dan even'. We realiseren ons dat wachten niet altijd leuk is, maar we zijn heel blij dat veel weggebruikers, dus óók fietsers, toch voor de spoorbomen stoppen.

Blijven campagne voeren

Helaas zien we nog veel te vaak dat er door onveilig gedrag ongelukken op het spoor gebeuren. Het aantal dodelijke ongevallen blijft te hoog. Daarom gaan we in het nieuwe jaar door met campagne voeren. Zo hebben we vorige maand nog het Houten Reclameblok gewonnen voor de meest irritante radiospot van 2013. En daar waren we trots op, want hoe meer aandacht voor overwegveiligheid hoe beter!

Gepubliceerd op