Zoek de verschillen bij Nijmegen Goffert

Prachtige plaatjes en schitterende vergezichten worden ons vaak voorgeschoteld bij de start van de bouw van nieuwe stations. Bij station Nijmegen Goffert was dat niet anders. Maar nu het bijna klaar is, wordt het steeds duidelijker: het is in het echt ook een spectaculair station. En ook nog in slechts 11 maanden gebouwd, binnen budget en volgens plan. 14 december gaat het station open voor reizigers. Maar voordat het zover is, wordt er nog wel even flink doorgewerkt. Deze zaterdag is er voor het laatst hinder voor reizigers vanwege de bouw van dit mooie, nieuwe station.

Dit weekend

  Vanwege de werkzaamheden aan het spoor en perrons is er deze zaterdag 22 november geen treinverkeer mogelijk. Het spoor wordt nog een keer helemaal nagelopen en behandeld met een speciale werktrein. Ook plaatsen we een afdichting onder de jukkenperrons. Kijk voor meer informatie op ns.nl voor de gevolgen voor reizigers.  

Laatste klussen

  Komende tijd wordt door ProRail en aannemer Dura Vermeer gebruikt om het station helemaal klaar te stomen voor de eerste reizigers. Trappartijen worden afgebouwd, leuningen gemonteerd, verlichting aangebracht. In de komende nachten monteren we vertrekseinen voor treinen en het plafond van het viaduct krijgt nieuwe beplating.  

Start bouw in 2014


  In januari 2014 is gestart met de bouw van station Nijmegen Goffert. Stadsregio Arnhem Nijmegen en gemeente Nijmegen financieren dit. Het budget bedraagt 13,5 miljoen euro. Na de opening heeft de aannemer, zoals gepland, tot april 2015 voor restwerkzaamheden, zoals beplanting van het talud.  

Nijmegen Goffert

  Bij een nieuw stedelijk knooppunt hoort een modern en goed bereikbaar station. Dat wordt station Nijmegen Goffert: een nieuw station op het traject tussen Nijmegen en Den Bosch, tussen stations Nijmegen en Nijmegen Dukenburg in. De omgeving is sterk in ontwikkeling en wordt een belangrijke ontmoetingsplaats, waar ook gewoond en gewerkt kan worden. Door de komst van het station wordt de bereikbaarheid van het gebied sterk verbeterd. Het station is voorzien van liften en verschillende trappartijen, waardoor bussen en auto's straks goed bereikbaar zijn.
Gepubliceerd op

Meer nieuws over dit onderwerp