Nieuwsbrief april 2014 – nummer 2

 
ProRail Nieuwsbrief April - nummer 2 2014
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
 
 
 

Croissants voor Den Bosch: de treinen rijden weer!

 
 

Croissants voor Den Bosch: de treinen rijden weer! De afgelopen drie weken is door zo'n tweeduizend mensen uit het hele land keihard gewerkt om alle sporen, seinen, wissels, kabels en bovenleidingen aan de zuidzijde van station Den Bosch te vernieuwen. Vanochtend reden de eerste treinen over dit nieuwe stukje vakwerk. Om de doorstroming en betrouwbaarheid van het treinverkeer rond het station te verbeteren, is het spoor opnieuw ingericht. De vernieuwing is nu helemaal klaar. Reizigers hoeven voorlopig niet meer met vervangend busvervoer te reizen. Om hen te bedanken voor hun begrip, deelden we vanochtend croissants uit.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Top eerste kwartaal 2014

 
 

Top eerste kwartaal 2014 Met de maand maart hebben we het eerste kwartaal van 2014 afgesloten. Qua punctualiteit van het treinverkeer het beste kwartaal sinds jaren. Maar liefst 91,6% van de treinen reed gemiddeld op tijd. Dat is ruim boven boven ons jaarlijks gemiddelde van 88,8%. Natuurlijk is een echte winter dit jaar uitgebleven, daar zijn we ons ook van bewust. Maar ook vergeleken met andere kwartalen in andere seizoenen hebben we de afgelopen drie maanden beter gescoord.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Laatste kans: spoorlijn te koop

 
 

Laatste kans: spoorlijn te koop De oude spoorlijn tussen Nieuw-Amsterdam en Schoonebeek, een traject van circa 7 kilometer, staat te koop. ProRail zoekt geïnteresseerden.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Vrolijke bouwschutting siert Amstelveenseweg

 
 

Vrolijke bouwschutting siert Amstelveenseweg Sinds gisteren kunnen gebruikers van de Amstelveenseweg zichzelf herkennen in één van de cartoons op de vrolijke schutting die we daar hebben geplaatst. Striptekenaar Rob Derks is door ProRail gevraagd de gebruikers van de Amstelveenseweg in combinatie met de komende vernieuwingswerkzaamheden te portretteren. De schutting is het eerste wat zichtbaar is van de vernieuwingsaanpassing van het spoor over de Amstelveenseweg.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Uitloop spoorwerk loopt terug

 
 

Uitloop spoorwerk loopt terug Op tijd het treinverkeer weer kunnen opstarten na spoorwerk in nachten, weekenden en vakanties blijft spannend. We willen in korte tijd zo veel mogelijk doen, maar tegelijk moet het spoor wel op tijd teruggebouwd zijn. Dat vernieuwingswerk dan soms uitloopt, komt helaas nog weleens voor, maar het gaat al stukken beter; werkzaamheden in weekenden en vakanties lopen veel minder vaak uit dan voorheen. In vijf jaar tijd halveerde zelfs het aantal keren dat dit gebeurde, zo blijkt uit onze recente cijfers.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Wat niet te doen bij brand langs het spoor

 
 

Wat niet te doen bij brand langs het spoor Op internet zien we deze grap uit België regelmatig voorbij komen. "Brandje deze morgen vroeg. En onze slangen zijn toch beschermd voor moest er nen trein komen he!" Of het effectief is? Dat valt natuurlijk te betwisten. Of het veilig is? Dat is helemaal een goede vraag. In Nederland zou het spoor in ieder geval buiten dienst worden gesteld zodat er sowieso geen treinen over de brandslang rijden. Wel zo effectief én veilig.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail