Nieuwsbrief april – week 17

 
ProRail Nieuwsbrief April -week 17 2015
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze wekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen week. Veel leesplezier!

 
 
 
 

/ Aanpak dwarsliggende overwegen

 
 

/  Aanpak dwarsliggende overwegen Rijdt de trein stapvoets? Bijzonder lang wachten voor de overweg, terwijl er geen trein in de buurt is? Dan is de kans aanwezig dat er een overweginstallatie dwarsligt, zo blijkt uit analyse van storingsmeldingen door de jaren heen. Handig om te weten, want nu kunnen we het mogelijk ook voorkomen. We reviseren dit jaar daarom 4.500 overwegbomen. Een enorme klus. Speciaal daarvoor zijn vijf monteursploegen van VolkerRail ingezet in het hele land.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ ProRail neemt maatregelen na storingen Schiphol

 
 

/  ProRail neemt maatregelen na storingen Schiphol Bij het spoor rond Schiphol worden extra inspecteurs ingezet en worden storingsploegen veel dichter op het spoor gestationeerd. Doel is de alertheid te vergroten en aanrijtijd te verkorten. Dat is de uitkomst van een spoedoverleg dat president-directeur Pier Eringa inlaste na de storingen van afgelopen maandag.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Video: Krachtexplosies in station Breda

 
 

/  Video: Krachtexplosies in station Breda Concentratie, aftellen en er dan als een gek vandoor gaan. Alles geven, om zo snel mogelijk de top te bereiken. Honderdveertig wielrenners verschenen afgelopen zaterdag aan de start van een uniek en eenmalig evenement; de klimtijdrit op de hellingbaan naar het parkeerdek van station Breda. Snoeihard naar boven terwijl je de trein en de bus onder je ziet verdwijnen. Een parcours van 500 meter, waarvan 250 meter over de hellingbaan met een stijgingspercentage van maar liefst 8%.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail