Nieuwsbrief april – week 18

 
ProRail Nieuwsbrief April - week 18 2015
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze wekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen week. Veel leesplezier!

 
 
 
 

/ Constructief overleg ProRail en aannemers

 
 

/  Constructief overleg ProRail en aannemers Meer scherpte, extra checks en de oproep om over de eigen grenzen heen te stappen. Dat is de uitkomst van een bijeenkomst met de 100 sleutelfiguren van de aannemers VolkerRail, Strukton Rail, BAM en ProRail. Doel: minder storingen op de drukst bereden spoortrajecten in Nederland en een betere bereikbaarheid van luchthaven Schiphol. Ook werd stilgestaan bij de vraag of de tijdsdruk tijdens werkzaamheden niet te hoog is. Is er voldoende tijd om het werk te verzetten dat nodig is?

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Nieuwe stationsklok: Zwitserse precisie in Hollands ontwerp

 
 

/  Nieuwe stationsklok: Zwitserse precisie in Hollands ontwerp Er is een einde gekomen aan het tijdperk van de stationsklokken met hun kenmerkende vierkante behuizing. Daarvoor in de plaats is er een nieuwe stationsklok met een Zwitsers uurwerk en naar Hollands ontwerp. Helmond is het eerste station in Nederland waar de nieuwe stationsklokken hangen. Voortaan gaat de aansturing via glasvezel. De nieuwe klok is ontworpen door ProRail samen met bureau spoorbouwmeester en zal de komende 10 jaar op alle stations in Nederland komen te hangen.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ ProRail Profiel: Inspecteur Pieter de Gier

 
 

/  ProRail Profiel: Inspecteur Pieter de Gier ‘Jullie doen toch iets met het spoor en stations?’ Dat klopt! Wat we precies doen en wie er hard achter de schermen werken, zie je in de serie ProRail Profielen. Eerder gaven we je al een kijkje in de keuken bij onze BOA’s, een bouwmanager, en de projectmanager van station Arnhem. Nu laten we zien hoe het werk van een inspecteur bij ProRail eruit ziet. We lopen een dagje mee met Pieter de Gier. Als inspecteur baan op het tracégebied Amersfoort controleert hij de kwaliteit van het spoor en houdt hij toezicht op het onderhoud. Bekijk de video en ontdek wat hij nog meer doet!

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail