Nieuwsbrief augustus 2014 - nummer 1

 
ProRail Nieuwsbrief Augustus 2014
 
   
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
   
 

Vliegende stationskap in Nijmegen

 
 

Vliegende stationskap in Nijmegen 130 ton schoon aan de haak. Dat vloog woensdag door de lucht in Nijmegen. Daar werd de overkapping van het nieuwe station Nijmegen Goffert geplaatst. Nijmegenaren konden het spektakel bewonderen vanaf tribunes en waren onder de indruk. Collega Wim Leenders vertelt dat het plaatsen van een kap van 40 bij 25 meter breed een precisiewerkje is.

 
     
  meer informatie

 

 
   
 

Spoorvernieuwing Rotterdam: vanaf dit weekend minder treinen

 
 

 vanaf dit weekend minder treinen Vanaf komende zaterdag, 2 augustus, steken we de sporen en wissels rond station Rotterdam Centraal in een nieuw jasje. Daarom is er een aangepaste dienstregeling tussen Rotterdam en Dordrecht. De spoorvernieuwing duurt vier dagen, tot woensdag. Onze bouwmanager Martin de Kruis is druk bezig met de voorbereidingen en vertelt wat we precies gaan doen.

 
     
  meer informatie

 

 
   
 

Ondertussen in Breda

 
 

Ondertussen in Breda Nog iets meer dan een maand en dan wordt de noordzijde van het nieuwe station in Breda in gebruik genomen. Een enorme verandering voor de inwoners en reizigers die nu meestal gebruik maken van de entree aan de centrumzijde. Dit gebouw gaat in september dicht en wordt gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwbouw. Totdat het station helemaal klaar is (medio 2016), vormt de ingang aan de noordkant de belangrijkste toegang tot het station. De afbouw hiervan is in volle gang.

 
     
  meer informatie

 

 
   
 

Geen bouwvak voor nieuwe stations

 
 

Geen bouwvak voor nieuwe stations Terwijl de meeste mensen vakantie hebben, gaat de vernieuwing van de stations gewoon door. Eindhoven, Tilburg, Breda, Utrecht, Amsterdam, Arnhem, Zwolle en Den Haag; allemaal slaan ze de bouwvak over. Niet dat de bouwvakkers zelf niet op vakantie gaan, maar zijn/haar plek wordt ingenomen door collega’s die op dat moment geen vakantie hebben. Op die manier kan de bouw gewoon doorgaan en is het station niet langer een bouwput dan hoog noodzakelijk.

 
     
  meer informatie

 

 
   
 

Sneak preview plafond station Delft

 
 

Sneak preview plafond station Delft Een plafond? Is dat nu zo bijzonder? In de nieuwe stationshal van Delft wel! Piet Jansen, bouwmanager van het project, laat de stationshal zien en geeft een update. De bouw van het nieuwe station schiet al flink op. De eerste trein zal in het voorjaar van 2015 onder de grond rijden.

 
     
  meer informatie

 

 
   
 

Prachtige beelden van werk rond station Utrecht

 
 

Prachtige beelden van werk rond station Utrecht Afgelopen weekend is er met honderden spoorwerkers gewerkt aan het 'ontwarren van de spaghetti' rond station Utrecht Centraal. Een megaklus waarbij met 3 mammoetkranen 16 nieuwe bovenleidingsportalen zijn geplaatst. Utrecht wordt zo klaargestoomd voor meer en sneller treinverkeer. Het werk leverde prachtige beelden op. In augustus gaat de vernieuwingsslag door. Dan is er tussen 9 en 18 augustus een aangepaste dienstregeling.

 
     
  meer informatie

 

 
   
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail