Nieuwsbrief december 2013 nummer 1

 
ProRail Nieuwsbrief December nummer 1 2013
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
 
 
 

Fotoblog: vernieuwing rond Schiphol dit weekend

 
 

Fotoblog: vernieuwing rond Schiphol dit weekend Ook afgelopen weekend werd er hard gewerkt aan een betrouwbaar spoor, onder andere rond Schiphol. Hier werden vier betonnen vloeren (de 'liggers') van nieuwe spoorviaducten boven de bestaande spoorlijn Amsterdam Zuid - Schiphol geplaatst. Tegelijkertijd werd tussen de A4 en het bestaande spoor 1.200 meter nieuw spoor aangelegd. De foto's zie je hier.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Eén jaar Hanzelijn

 
 

Eén jaar Hanzelijn De Hanzelijn is jarig! Precies een jaar geleden opende Koningin Beatrix deze nieuwe spoorlijn tussen Zwolle en Lelystad. Eén jaar na de opening lijken inwoners van de regio het nieuwe spoor en de stations helemaal te hebben omarmd. We vroegen naar hun ervaringen.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Neem een kijkje in een wintercontainer

 
 

Neem een kijkje in een wintercontainer Met het aanbreken van december lijkt de winter nu ook echt te beginnen. Voor het spoor is dit altijd een spannende periode. We bereiden ons zo goed mogelijk voor en nemen verschillende maatregelen om de winter zo goed als mogelijk baas te blijven.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

IJslandse stenensplijter in Zwolle

 
 

IJslandse stenensplijter in Zwolle ProRail is bezig met de grootste vernieuwing van sporen en stations sinds het bestaan van de spoorwegen. Ook op station Zwolle maken we meer ruimte voor reizigers en treinen. We proberen de hinder voor reizigers en omwonenden daarbij zo klein mogelijk te maken. Daarom heeft onze aannemer die de trapopgangen voor de nieuwe perrontunnel maakt nu een stille manier uit IJsland gevonden om 48 betonblokken te verwijderen: het splijten van beton.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Feest in Maastricht

 
 

Feest in Maastricht Nederland is weer een nieuw station rijker: afgelopen zaterdag is station Maastricht Noord feestelijk geopend. Dit station gaat Maastricht helpen om ook in de toekomst goed bereikbaar te blijven. Er ligt een groot Park and Ride terrein met ruimte voor 400 auto's en er rijden nu vier keer per uur treinen: twee richting Maastricht en twee richting Heerlen en Kerkrade. Na alle tegenslagen in de bouw was het een bijzonder moment en een meer dan verdiend feestje.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Het Klokhuis neemt kijkje achter de schermen

 
 

Het Klokhuis neemt kijkje achter de schermen Je ziet buiten overal treinen rijden, maar wat zit daar eigenlijk achter? Hoe worden die treinen aangestuurd? En wat komt daar allemaal bij kijken? Dat vroeg Het Klokhuis zich ook af en daarom mochten wij hen deze maand verwelkomen op onze verkeersleidingspost in Amsterdam. Conclusie van presentator Maurice na een dagje meelopen: het is allemaal zo gemakkelijk nog niet! Hier zie je alvast de eerste beelden. Begin 2014 wordt de aflevering uitgezonden.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail