Nieuwsbrief December 2014 - nummer 1

 
ProRail Nieuwsbrief December 2014
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
 
 
 

/ Spoor onder stroom gezet

 
 

/  Spoor onder stroom gezet Reizigershinder onderdeel aanbesteding

ProRail heeft de jacht geopend op een aannemer die het laatste stuk spoor tussen Zwolle en Enschede onder stroom kan zetten. Over een afstand van 40 kilometer komt er bovenleiding voor de treinen. De aannemer met de beste ideeën om de hinder voor reizigers tegen te gaan tijdens het werk, maakt een grotere kans om de klus te mogen doen. Natuurlijk moet de aanpak ook een gunstige prijs hebben. Het mede selecteren op basis van 'reizigershinder' is mogelijk geworden door intensief samen te werken met de provincie Overijssel, de opdrachtgever van het project. De consumentenorganisaties verenigd in Rocov hebben ook een belangrijke rol gespeeld. We zijn benieuwd waar de aannemers straks mee komen!
 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Zoek de verschillen bij Nijmegen Goffert

 
 

/  Zoek de verschillen bij Nijmegen Goffert Prachtige plaatjes en schitterende vergezichten worden ons vaak voorgeschoteld bij de start van de bouw van nieuwe stations. Bij station Nijmegen Goffert was dat niet anders. Maar nu het bijna klaar is, wordt het steeds duidelijker: het is in het echt ook een spectaculair station. En ook nog in slechts 11 maanden gebouwd, binnen budget en volgens plan. 14 december gaat het station open voor reizigers. Maar voordat het zover is, wordt er nog wel even flink doorgewerkt. Deze zaterdag is er voor het laatst hinder voor reizigers vanwege de bouw van dit mooie, nieuwe station.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Duiken en hijsen in Deventer

 
 

/  Duiken en hijsen in Deventer Een bouwproject kent altijd hoogte en dieptepunten. In Deventer nemen we dat heel letterlijk. Voor de bouw van de immense ondergrondse fietsenstalling bij het station Deventer hebben we onlangs duikers ingezet in de met water gevulde bouwkuip. Nu gaan we er een 100-tons hijskraan neerzetten voor het sloopwerk. We duiken er hieronder nog even in...

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Sneller met de afteller

 
 

/  Sneller met de afteller 15 seconden. Het lijkt niks maar met 15 seconden extra kun je misschien net je overstap halen. Of je hoeft minder lang te wachten voor een dichte overweg. Dan zijn 15 seconden interessant! ProRail en NS testen op de stations Hilversum en Hilversum Sportpark of het vertrekken van de trein 15 seconden sneller kan. De overweg na het station kan dan eerder open en het wegverkeer hoeft dan minder lang te wachten. Een afteller op het station moet hierbij helpen. Kijk je mee?

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Steeds iets zuiniger

 
 

/ Steeds iets zuiniger Wist je dat de wisselverwarming een van onze grootste energieslurpers is? En dat door de strenge winter van 2012-2013 het energieverbruik omhoog is gegaan? En dat ons energieverbruik in 2014 weer is gedaald? Een groenere omgeving en minder vervuiling. Daar werkt ProRail uiteraard aan mee. Zo zijn we kritisch op de bedrijven waarmee we samenwerken.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Brommen in Brabant

 
 

/  Brommen in Brabant Het zit wel snor in Deurne, want hier staat het eerste station van Nederland waar je snorfietsen, bakfietsen, ligfietsen, scooters en brommers in een beugel kunt plaatsen. Het gaat om een proef met 16 extra grote beugels met een aanbind-mogelijkheid voor kettingsloten. Deze zorgen ervoor dat bakfietsen en scooters makkelijk en veilig gestald kunnen worden. Naast de beugels zijn er ook ijzeren ringen in betonblokken geplaatst, waaraan mensen ook een slot kunnen vastmaken. Probeer die maar eens los te krijgen!

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail