Nieuwsbrief februari 2014 - nummer 1

 
ProRail Nieuwsbrief Februari 1 2014
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
 
 
 

Eerste trein over nieuw spoor Schiphol

 
 

Eerste trein over nieuw spoor Schiphol Ook afgelopen weekend werd er hard gewerkt aan een betrouwbaar spoornetwerk. Zo hebben we de sporen rond Schiphol weer een stukje verder vernieuwd. Hier zijn we bezig met een grote vernieuwingsslag om te zorgen dat de luchthaven ook in de toekomst goed bereikbaar is. We verdubbelen het spoor ten zuiden van Amsterdam van twee naar vier sporen. Een gecompliceerde klus in het drukste stukje van Nederland. Vanochtend om 5:00 werd een vers stukje spoor in dienst genomen

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

15.000 twittervolgers voor ProRail

 
 

15.000 twittervolgers voor ProRail Spoortreffelijk! Ons twitteraccount @ProRail heeft het afgelopen weekend 15.000 volgers bereikt. Samen zien we meer dan één, dus alle tips en opmerkingen die in 140 tekens zijn getikt helpen ons enorm. Tegelijkertijd openen we samen met NS en de gemeente Rotterdam op 13 maart het nieuwe station. 1+1=2, daarom bieden we onze volgers de mogelijkheid om de opening van het vernieuwde Rotterdam Centraal als VIP bij te wonen. Wat je daarvoor moet doen? Hier lees je meer...

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Aanpak koperdiefstal werpt vruchten af

 
 

Aanpak koperdiefstal werpt vruchten af ProRail heeft de cijfers beschikbaar van de koperdiefstal van 2013. Daaruit blijkt dat er een daling van 40% is van het aantal gevallen van koperdiefstal. Dit betreft een vergelijking van 2013 met 2012. De getroffen maatregelen, de extra controles, de samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie, de metaalbranche en het openbaar ministerie lijken een positief effect te hebben.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

ProRail wenst alle sporters veel succes in Sotsji!

 
 

ProRail wenst alle sporters veel succes in Sotsji!ProRail wenst alle sporters veel succes.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

ProRail werkt aan grootste spoorvernieuwing in 175 jaar

 
 

ProRail werkt aan grootste spoorvernieuwing in 175 jaar Het spoor in Nederland is uitgegroeid tot één van de drukste, betrouwbaarste en veiligste van de wereld. Echter, het huidige spoor kan nog verdere groei niet voldoende opvangen. Toch willen we meer, sneller en comfortabeler treinverkeer mogelijk maken en het spoor klaarstomen voor de toekomst. Daarom is ProRail bezig met de grootste vernieuwingsslag sinds het bestaan van de spoorwegen. We werken hard op grote en kleine stations en we vernieuwen het spoor op de grote knooppunten als Utrecht, Schiphol en Den Bosch.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Gloednieuwe verkeersleidingspost voor Utrecht

 
 

Gloednieuwe verkeersleidingspost voor Utrecht Vanaf volgend jaar is het zover! Dan wordt het treinverkeer rond Utrecht in goede banen geleid vanuit een gloednieuwe verkeersleidingspost. Aanstaande maandag begint de bouw van dit nieuwe staaltje spoortechniek. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht slaat dan de eerste paal.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail