Nieuwsbrief februari 2014 - nummer 2

 
ProRail Nieuwsbrief Februari nr 2 2014
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
 
 
 

Oeteldonk Centraol klaar voor carnaval

 
 

Oeteldonk Centraol klaar voor carnaval Een feestje vieren kunnen ze wel in Brabant. Werkelijk ieder moment wordt aangegrepen. Zo heeft Peer van Muggenheuvel tot den Bobberd, burgervaojer van oetdeldonk, gisteren station Oeteldonk Centraol onder het genot van een biertje grondig geïnspecteerd. Zo werd onder andere gekeken of de stapsteen vorige week wel goed is teruggeplaatst op spoor 1 en werd de Oeteldoekse vlag werd gehesen. Het station is goedgekeurd; er kan met een gerust hart gefeest worden. Om precies 11 over 1 ´s middags is het inspectierapport ondertekend door de burgervaojer.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Grote inspectie onderhoud spoor

 
 

Grote inspectie onderhoud spoor Een grootschalige inspectie van 1500 spoorobjecten door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bevestigt voor ProRail dat het Nederlandse spoor veilig is: er is geen enkele situatie aangetroffen waardoor de veilige berijdbaarheid van het spoor in het geding is. Het onderzoeksrapport is vandaag door het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan de Tweede Kamer gestuurd. Wel concludeert de inspectie dat er zaken beter kunnen. ProRail neemt de aanbevelingen van de inspectie ter harte om het spoor zo nog veiliger en nog beter te maken.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Beperkt treinverkeer rond Den Haag en Rotterdam

 
 

Beperkt treinverkeer rond Den Haag en Rotterdam Woensdag 19 februari bleek dat extra inspecties van een viertal wisselcomplexen bij Rotterdam, Den Haag Centraal en Hollands Spoor noodzakelijk waren. Er kon op dat moment niet meer te allen tijde gegarandeerd worden dat deze wissels konden blijven voldoen aan onze strenge veiligheidseisen. Daarom is per direct besloten om de betrokken wissels buiten dienst te nemen. De overlast voor reizigers vinden we vervelend, maar we nemen in dit soort situaties altijd het zekere voor het onzekere.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Selfies op Den Haag Centraal onthuld

 
 

Selfies op Den Haag Centraal onthuld Samen met de gemeente Den Haag en NS hebben we gisteren de eerste resultaten van onze foto-actie onthuld. Reizigers en bezoekers werden eerder al opgeroepen om een ‘selfie’ in te sturen. Deze hebben we vervolgens op een bouwwand gezet. De achterliggende gedachte is dat we de reizigers en passanten, zo’n 190.000 per dag, een gezicht willen geven. De Haagse wethouder Marnix Norder heeft de wand onthuld.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

ProRail scoort opnieuw op duurzaamheid

 
 

ProRail scoort opnieuw op duurzaamheid ProRail is onlangs door keuringsinstituut KEMA opnieuw gecertificeerd op niveau vier van de CO2-prestatieladder. Hoe meer CO2-bewust je bent en werkt, des te hoger je scoort op de ladder - waarbij 5 het hoogste niveau is. Een mooi resultaat dus op weg naar die hoogste trede.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Rotterdam Centraal: "Alles volgens planning verlopen"

 
 

Rotterdam Centraal: Nog een maand en dan is het zover: de opening van het vernieuwde Rotterdam Centraal. Om terug te blikken én om af te tellen naar de grote dag, interviewen we elke week iemand die nauw betrokken is geweest bij deze grote vernieuwingsslag. Deze week is Cees van Leur aan de beurt. Cees was als hoofduitvoerder vanuit aannemer Mobilis verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van de vernieuwing.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail