Nieuwsbrief februari - week 9 2015

 
ProRail Nieuwsbrief Februari - week 9 2015
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze wekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen week. Veel leesplezier!Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze wekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen week. Veel leesplezier!

 
 
 
 

/ Green Deal: meer afvalscheiding, minder afval in stations en treinen

 
 

/  Green Deal: meer afvalscheiding, minder afval in stations en treinen Ondertekening

Scheiden van afval is belangrijk, zowel thuis als onderweg. Hoe meer afval apart wordt ingezameld, hoe meer en beter er gerecycled wordt en hoe kleiner de afvalberg wordt. Vanmiddag ondertekenden staatssecretaris Wilma Mansveld van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), directeur Michiel van Roozendaal van NS-dochter NedTrain en president-directeur a.i. Patrick Buck van ProRail de ‘Green Deal afvalreductie en -recycling op treinstations en in treinen’. Doel van deze overeenkomst is de hoeveelheid afval in stations en treinen te beperken en het afval dat toch ontstaat via afvalscheiding in te zamelen en recycling te bevorderen.
 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Groot afscheid van de laatste trein in Delft

 
 

/  Groot afscheid van de laatste trein in Delft Drukte van belang rondom het spoorviaduct

Afgelopen zaterdagnacht was het zover… om 01.25 reed voor de allerlaatste keer een trein over het spoorviaduct in Delft. En dat wilden veel Delftenaren niet missen! Honderden bewoners stonden midden in de nacht langs het viaduct, de Phoenixstraat en de Spoorsingel om de allerlaatste trein uit te zwaaien. Vanuit de trein werd uitbundig teruggezwaaid door de 400 geluksvogels die een kaartje voor deze unieke treinrit hadden bemachtigd. Het spoorviaduct was voor deze gelegenheid zelfs in de spotlights gezet zodat iedereen het spektakel goed kon zien.
 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Geen treinverkeer na aanvaring spoorbrug in Zeeland

 
 

/  Geen treinverkeer na aanvaring spoorbrug in Zeeland Vanochtend vroeg is een containerschip vast komen te zitten onder de Vlakebrug tussen Goes en Kruiningen/Yerseke in Zeeland. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. Bij de aanvaring is één persoon aan boord van het schip gewond geraakt.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail