Nieuwsbrief januari 2015 - nummer 4

ProRail Nieuwsbrief Januari - nummer 4 2015

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!


/ Een ijzig weekend

/  Een ijzig weekend
Treinreizigers hebben zaterdag flink last gehad van winterweer op het spoor. Als gevolg van ijzel op de bovenleiding reden er op de grote knooppunten Utrecht, Amsterdam, Amersfoort en Alkmaar tot in de middag geen treinen. Zware ijsafzetting op de bovenleiding heeft tot gevolg dat treinen geen stroom kunnen afnemen. Door de ijzel liep de opstart van de treindienst op zaterdagochtend zeer grote hinder op. ProRail en NS betreuren de hinder die reizigers hebben gehad.

meer informatie

/ Station Groningen nog mooier, kijk maar!

/  Station Groningen nog mooier, kijk maar!
Het adembenemende stationsgebouw van station Groningen staat al in de lijstjes met mooiste stations van de wereld. Er ligt nu een plan om ruim 275 miljoen euro in het station en de sporen te investeren. Als de gemeenteraad van Groningen en de provinciale Staten instemmen, ontstaat er rondom het monumentale pand een metamorfose. Waardoor juist het stationsgebouw nog meer tot zijn recht komt. Na een definitief akkoord, worden de plannen verder uitgewerkt. Hierbij enkele illustraties waar we dan aan denken.

meer informatie

/ ProRail haalt top van CO2-Prestatieladder

/  ProRail haalt top van CO2-Prestatieladder
ProRail heeft niveau 5 van de CO2-Prestatieladder bereikt. We stonden aan de wieg van dit instrument om CO2-uitstoot terug te dringen, en met het bereiken van de top geven we nu ook zelf het goede voorbeeld.

meer informatie

YouTube
Twitter
FaceBook

Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.
ProRail