Nieuwsbrief juli 2014 - nummer 1

 
ProRail Nieuwsbrief Juli nummer 1 2014
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
 
 
 

'Kunst en vaarwerk' over het Amsterdam Rijnkanaal

 
 

'Kunst en vaarwerk' over het Amsterdam Rijnkanaal Het was even spannend afgelopen weekend maar de nieuwe brug over het Amsterdam Rijnkanaal staat netjes op zijn plek. De oude Loenerslootse brug gaf zich niet snel gewonnen waardoor er een vertraging van ongeveer 4 uur ontstond. Uiteindelijk is de nieuwe boogbrug in de avonduren op zijn plek gevaren. En spectaculaire klus van Rijkswaterstaat en ProRail!

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Lespakket PazzUp valt in de prijzen

 
 

Lespakket PazzUp valt in de prijzen Iedereen kent het spreekwoord: jong geleerd is oud gedaan. Slim gezegde, vonden wij ook. Daarom wijzen we ook jongeren op de gevaren van risicovol gedrag bij het spoor met ons lespakket 'PazzUp'. Dit lespakket is vorige week bekroond met de Europese Comenius EduMedia Medaille. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan educatieve producten die pedagogisch, inhoudelijk of in vorm vernieuwend zijn.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Spoor leeft in lokale politiek

 
 

Spoor leeft in lokale politiek Na de gemeenteraadsverkiezingen een aantal weken terug, presenteren steeds meer nieuwe colleges hun plannen. ProRail keek waar de wethouders al in de eerste dagen een spoordossier op hun bureau treffen. Een eerste blik leert in ieder geval: lokale politici zijn zeer betrokken bij het spoor.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Spoorlopers aangepakt tussen Tilburg, Breda en Roosendaal

 
 

Spoorlopers aangepakt tussen Tilburg, Breda en Roosendaal Al zestien spoorlopers zijn in de afgelopen tien dagen op de bon geslingerd door onze Buitengewoon Opsporingambtenaren (BOA's) langs het spoor tussen Tilburg, Breda en Roosendaal. De BOA's surveilleren hier zeer intensief sinds machinisten dagelijks mensen waarnemen die langs het spoor lopen. Dit is levensgevaarlijk en hindert het treinverkeer. Op spoorlopen staat dan ook een boete van 130 euro

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

15.000 vierkante meter dak

 
 

15.000 vierkante meter dak De OV-terminal van Utrecht Centraal krijgt weer een nieuw stuk dak erbij. Gisteren zijn we gestart met het plaatsen van dakplaten aan de noordkant van het station. Dit is vanaf de Jaarbeurskant van het station goed te zien. Aan deze kant wordt tot dit najaar in totaal 15.000 vierkante meter dak gelegd.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Station 403 in aantocht

 
 

Station 403 in aantocht Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Stadsgewest Haaglanden, ProRail, NS en de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland hebben overeenstemming bereikt over de opening van een nieuwe station, genaamd Bleizo. Deze ‘werknaam’ is een samenvoeging van Bleiswijk en Zoetermeer. ProRail is blij dat na jaren van vooronderzoek, de volgende stap gezet kan worden naar een nieuw station in een betrouwbare en veilige dienstregeling.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail