Nieuwsbrief juli 2014 – nummer 2

ProRail Nieuwsbrief Juli nummer 2 2014

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!


Zien en gezien worden op station Delfzijl

Zien en gezien worden op station Delfzijl
Sommige stations kunnen wel wat gezelliger! Zo ook station Delfzijl. Daar gaan we de wachtruimte in de hal onder handen nemen. De aankomende en vertrekkende treinen zijn straks goed zichtbaar vanaf de voorzijde van het stationsgebouw. Ook het monumentale gevelbeeld aan de voorzijde krijgt zijn allure weer terug. Nog wel even geduld hebben, want de werkzaamheden duren tot eind dit jaar. Daarna is het zien en gezien worden op station Delfzijl.

meer informatie

Rijk en regio motor achter spoorvernieuwing

Rijk en regio motor achter spoorvernieuwing
Gemeenten, provincies en stadsregio’s investeren steeds meer in het spoor. In vijf jaar tijd nam hun bijdrage in spoorprojecten met 50 procent toe van 135 miljoen euro per jaar naar 203 miljoen euro in 2014, zo blijkt uit cijfers van ProRail. Het komt bovenop de investering van zeker 1 miljard euro die vanuit het rijk wordt gedaan elk jaar. Het laat volgens ons zien dat het spoor ook lokaal en regionaal als belangrijke voorwaarde wordt gezien voor economische en maatschappelijke ontwikkeling.

meer informatie

Op treinsafari in de Oostvaardersplassen

Op treinsafari in de Oostvaardersplassen
Te voet, met de boot, de bus of met je eigen auto. Op safari gaan kan op veel manieren. En je hoeft er echt niet helemaal voor naar Afrika. Op je treinreis tussen Almere en Lelystad word je gratis getrakteerd op een prachtige stukje natuurlandschap: de Oostvaardersplassen. Het enige wat je hoeft te doen, is naar buiten kijken.

meer informatie

Meters maken voor nieuw Utrechts stationsplein

Meters maken voor nieuw Utrechts stationsplein
Voor alle reizigers die de afgelopen twee weekenden hun trein kwijt waren op spoor 1 tot en met spoor 4 op Utrecht Centraal hebben we goed nieuws: ze vertrekken weer van hun gebruikelijke spoor. De afgelopen twee weekenden was dat niet het geval omdat ProRail bezig was om meters te maken voor het nieuwe Utrechtse stationsplein en aan de vernieuwing van spoor 3 werkte.

meer informatie

Waar(om) met koffers van trein naar bus deze zomer?

Waar(om) met koffers van trein naar bus deze zomer?
De zomerperiode is aangebroken, vakantiegangers zijn onderweg, doorwerkers haasten zich naar kantoor in de brandende zon. Het betekent ook dat er weer flink wordt gewerkt op het spoor. Waarom, waar en wanneer doen we dat nog meer deze zomer? Een nieuwe webpagina geeft daar sinds deze week antwoord op.

meer informatie

Fotografisch geheugen van het spoor

Fotografisch geheugen van het spoor
In de jaren 50 van de vorige eeuw begon Kees van de Meene met het fotograferen van treinen. Decennialang trok hij door Nederland. Gewapend met een camera en een speciale fotovergunning legde hij een grote verzameling beelden aan. Zo ongeveer alles wat met treinen en het spoor te maken heeft, kwam op de gevoelige plaat. Van 2 juli tot en met 6 oktober is al dat moois te bewonderen in Het Spoorwegmuseum.

meer informatie

YouTube
Twitter
FaceBook

Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.
ProRail