Nieuwsbrief maart 2014 - nummer 1

 
ProRail Nieuwsbrief Maart 01 2014
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 

 
 
 
 

Tour guide door Rotterdam Centraal

 
 

Tour guide door Rotterdam Centraal Ladies and gentleman, welcome to Rotterdam Central Station! Volg hier de rondleiding over het nieuwe Rotterdam Centraal met alle highlights van het station. Over minder dan een week (op donderdag 13 maart) wordt dit station met internationale allure officieel geopend.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

ProRail stap verder in veiligheid

 
 

ProRail stap verder in veiligheid ProRail heeft trede 3 van de veiligheidsladder bereikt. Deze ladder is een instrument waarmee het veiligheidsbewustzijn binnen bedrijven gemeten wordt. Vandaag reikte het Nederlands Certificatie Instituut (NCI) het bijbehorende certificaat uit aan onze president-directeur Marion Gout-van Sinderen. Een mooi resultaat, want veiligheid op het spoor gaat boven alles. Niet alleen voor reizigers, maar ook voor mensen die aan het spoor werken en naast het spoor wonen. Daarom werken we bij ProRail non-stop aan een veilig en betrouwbaar spoor.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Station Vaartsche Rijn steeds meer werkelijkheid

 
 

Station Vaartsche Rijn steeds meer werkelijkheid Reis je met de trein vanuit het zuiden richting Utrecht Centraal? Dan kom je langs station Vaartsche Rijn. Dit is een nieuw station dat we bouwen tussen Utrecht Centraal en Utrecht Lunetten. Het station wordt over het water van de Vaartsche Rijn gebouwd en komt daardoor zo’n zes meter boven de straat te liggen.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Vrouw in Oisterwijk ontkomt op het nippertje..

 
 

Vrouw in Oisterwijk ontkomt op het nippertje.. Vijf mensen lopen onder sluitende overwegbomen door. De zesde denkt zonder te kijken: dat kan ik ook! Niet dus.. Vaak komen dit soort beelden uit het buitenland, maar het gebeurt ook in ons eigen kikkerlandje. Deze beelden zijn afkomstig uit Oisterwijk, gelegen tussen Boxtel en Tilburg. Gelukkig gaan we hier het overpad vervangen voor een tunnel, maar we kunnen het niet vaak genoeg blijven herhalen: sta stil bij de overweg! Deze beelden kunnen schokkend zijn...

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

'Ik zie je onder de wolk!'

 
 

'Ik zie je onder de wolk!' 'Met je hoofd in de wolken lopen', 'In de wolken zijn' en: 'Ik zie je onder de wolk!'...? Soms kan het zo druk zijn op stations, dat het lastig is om elkaar ergens te treffen. Daarom hebben we samen met NS een nieuwe ontmoetingsplek voor reizigers gecreëerd: 'de wolk'. Het geeft licht en het knippert. Kortom: je bent niet te missen als je eronder gaat staan. Hier zie je het eerste exemplaar in Rotterdam. Later komt de wolk met LED-verlichting ook nog te hangen op stations Den Haag Centraal, Amsterdam Centraal, Arnhem, Breda en Utrecht Centraal.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Wissels Den Haag vernieuwd

 
 

Wissels Den Haag vernieuwd Uit een inspectie kwam zo'n twee weken geleden naar voren dat twee samenhangende wissels (samen een 'Engels wissel' genoemd) bij Den Haag Centraal volledig moesten worden vernieuwd om veilig te kunnen blijven rijden. Dat is het afgelopen weekend gebeurd. Het was een flinke klus in het spoorhart van Den Haag: er zijn complete stukken spoor opgetild, dwarsliggers (spoorbielzen) zijn vervangen en de betreffende wissels zijn vernieuwd. Hoe groot de klus was? Dat laat assistent tracémanager Alfred Riebeek in deze video zien.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail