Nieuwsbrief maart 2014 - nummer 2

 
ProRail Nieuwsbrief Maart nr 2 2014
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
 
 
 

Fotoblog: Arnhem krijgt bijzondere vormen

 
 

Fotoblog: Arnhem krijgt bijzondere vormen De bouw van de nieuwe stationshal in Arnhem vordert gestaag. De stationshal gaat de lucht in en de bijzondere vormen zijn al goed zichtbaar. Het ontwerp en de bouwtechniek van het stationsgebouw zijn vooruitstrevend. Elk stuk glas, beton en staal is anders.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Nederland krijgt hoog bezoek

 
 

Nederland krijgt hoog bezoek Nederland is in rep en roer. Ongeveer 58 wereldleiders, 5.000 delegatieleden en 3.000 journalisten komen aanstaande maandag en dinsdag naar Den Haag voor de Nuclear Security Summit. De wereldleiders worden vanaf Schiphol en hotels met de auto vervoerd. Weggebruikers tussen Amsterdam en Den Haag moeten die dagen daarom rekening houden met zeer ernstige hinder. We verwachten dan ook dat er meer mensen met de trein zullen reizen. Het is die dagen dus extra belangrijk dat men op het spoor kan vertrouwen. Daar zetten we ons 100% voor in. Toch blijven het spannende dagen.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

"Kan ik u helpen?"

 
 

Dit is Johan Shewdat. Als perronbegeleider staat hij bijna iedere dag op station Bilthoven om reizigers te helpen. ProRail is hier druk bezig met de vernieuwing van het station en het stationsgebied. Een helpende hand op de trap of een goed advies van Johan is dan vaak een welkome service.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Den Bosch telt af tot het uur U

 
 

Den Bosch telt af tot het uur U In Den Bosch is het aftellen gestart. Nog precies tien dagen en dan begint de grootschalige vernieuwing van het spoor aan de zuidkant van het station. Tussen de perrons en het Drongelens kanaal wordt echt alles vernieuwd en wordt het spoor opnieuw ingericht. Dat doen we om de doorstroming te verbeteren en te zorgen dat er in de toekomst meer treinen van en naar Den Bosch kunnen rijden. De enorme operatie start op donderdag 27 maart om precies 19:00 uur en heeft grote gevolgen voor het treinverkeer.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Met Groningen weer een vernieuwd station

 
 

Met Groningen weer een vernieuwd station Station Groningen en de sporen eromheen worden flink vernieuwd. Reizigers krijgen door een investering van 200 miljoen euro keuze uit zo'n 30% meer treinen in de spits. Ook zorgt een nieuwe reizigerstunnel dat het schitterende monumentale stationsgebouw weer meer onderdeel wordt van de looproutes. De provincie, gemeente Groningen, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, ProRail en NS hebben hier vandaag een overeenkomst voor getekend.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Opening Rotterdam Centraal: om nooit te vergeten

 
 

Opening Rotterdam Centraal: om nooit te vergeten

Wat een feest was het gisteren. Koning Willem Alexander opende het nieuwe station Rotterdam Centraal. Veel Rotterdammers, reizigers en belangstellenden kwamen naar het station om bij dit gedenkwaardige moment aanwezig te zijn. Hoe zij de dag hebben beleefd? Dat zie je hier.
 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail