Nieuwsbrief maart 2015 - nummer 1

 
ProRail Nieuwsbrief Maart 2015
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze wekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen week. Veel leesplezier!

 
 
 
 

/ Kapotte bovenleiding Utrecht Centraal

 
 

/  Kapotte bovenleiding Utrecht Centraal Maandagochtend 2 maart is bij de opstart van de treindienst 6 meter bovenleiding bij spoor 11a op Utrecht Centraal beschadigd geraakt. Het defect had helaas forse gevolgen voor het treinverkeer van en naar Utrecht, waardoor reizigers veel last ondervonden. ProRail en NS betreuren de overlast. De bovenleiding was rond 12:00 uur weer hersteld. Technisch herstel betekende echter nog niet dat de treinen direct weer op tijd rijden. Een storing op het grootste spoorknooppunt van Nederland zet de dienstregeling flink op zijn kop. Er ontvouwt zich een ingewikkelde logistieke puzzel. De bijsturingsdienst van treinen en personeel van NS en de verkeersleiding van ProRail hebben intensief samengewerkt om de treindienst weer te normaliseren. Mogelijk ondervind je tijdens de avondspits nog wel enige hinder. Raadpleeg dus kort voor vertrek de NS Reisplanner of de Actuele Vertrektijden.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Bouw laatste tunneldeel station Eindhoven van start

 
 

/  Bouw laatste tunneldeel station Eindhoven van start Nog een keer duikt aannemer Heijmans onder de grond voor de bouw van de nieuwe reizigerspassage op station Eindhoven. Na dit weekend starten de tunnelbouwers met het laatste deel van de ruwbouw van de nieuwe onderdoorgang. Nog 27 meter en dan zijn ze aan de overkant. Nu de bouw weer een stap opschuift richting het busstation, vertrekken sommige treinen vanaf zondag van andere perrons dan reizigers gewend zijn.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Twee nieuwe commissarissen voor ProRail

 
 

De raad van commissarissen van ProRail krijgt twee nieuwe leden. Per 1 maart 2015 zijn mevrouw A.C.W. Sneller en de heer L.M. Sondag door de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu benoemd tot commissaris bij ProRail. Met de nieuw benoemde commissarissen wordt invulling gegeven aan de aandachtsgebieden ict en logistiek/vervoer en de afspraak over de samenstelling van de raad van commissarissen in de Lange Termijn Spooragenda. Beide nieuwe commissarissen hebben brede ervaring in het bedrijfsleven.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail