Nieuwsbrief mei 2014 – nummer 1

 
ProRail Nieuwsbrief Mei - nummer 1 2014
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
 
 
 

Op pad met Charissa en haar geleidehond

 
 

Op pad met Charissa en haar geleidehond Vandaag is de Internationale Dag van de Geleidehond; een dag om even stil te staan bij het bijzondere werk dat deze honden doen. Bekijk hier het verhaal van Charissa en haar hond Nancy. Zij reizen samen geregeld met de trein en komen op stations verschillende obstakels tegen. ProRail maakt stations daarom steeds toegankelijker voor blinden en slechtzienden.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Weer vijf letters... Beginnend met een D

 
 

Weer vijf letters... Beginnend met een D De voorbereidingen voor het in gebruik nemen van de nieuwe spoortunnel en het ondergrondse station in Delft verlopen zeer voorspoedig. Een lang gekoesterde wens van veel Delftenaren gaat daarmee bijna in vervulling; de eerste reizigerstrein kan al in de eerste helft van 2015 door de nieuwe tunnel gaan rijden. De voorbereidingen bovengronds zijn ook in volle gang. Zo konden vandaag al de eerste letters boven de ingang van het station worden opgehangen.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Girlsday bij ProRail

 
 

Girlsday bij ProRail Meiden en techniek; geen gekke combinatie. Toch zijn het vaak jongens die voor de technische studies en beroepen kiezen. Om ook jonge meisjes kennis te laten maken met techniek en ICT, wordt ieder jaar de 'Girlsday' georganiseerd. Een bezoek aan ProRail mag dan natuurlijk niet uitblijven! Afgelopen donderdag openden we onze deuren om de meiden bekend te maken met het spoor, de bijbehorende techniek en ons bedrijf.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Timelapse: sporen in Den Bosch he-le-maal klaar

 
 

Timelapse: sporen in Den Bosch he-le-maal klaar De sporen rondom station 's-Hertogenbosch zijn vernieuwd en opnieuw ingericht. Aan de noordkant liggen een prachtige fly-over en 2 nieuwe spoorbruggen zodat treinen elkaar ongelijkvloers kunnen kruisen en niet meer op elkaar hoeven te wachten. Het project Sporen in Den Bosch maakt deel uit van de grootste spoorvernieuwing sinds het ontstaan van het Nederlandse spoor, 175 jaar geleden. Het spoor rondom station 's-Hertogenbosch is nu klaar voor de toekomst. Met een webcam waren de laatste werkzaamheden de afgelopen weken te volgen. Deze hebben we nu compleet in een timelapse gezet.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

24-uurs toezicht op het spoor vanuit meldkamer ProRail

 
 

24-uurs toezicht op het spoor vanuit meldkamer ProRail Per dag zijn gemiddeld 33 treinen vertraagd en is er bijna 200 minuten vertraging doordat mensen - bewust of onbewust - langs het spoor lopen. In totaal hebben machinisten vorig jaar bijna 2800 meldingen van spoorlopers doorgegeven. In de strijd tegen spoorlopers zet ProRail daarom delen van het spoor onder 24-uurs cameratoezicht. Vanuit een speciaal ingerichte meldkamer is er zicht op tientallen stukken spoor in Nederland.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Concept-beheerconcessie 2015 - 2025 bekendgemaakt

 
 

Concept-beheerconcessie 2015 - 2025 bekendgemaakt De concept-beheerconcessie 2015-2025 voor het spoor is vandaag door staatssecretaris Mansveld naar de Tweede Kamer gestuurd. Hierin staan afspraken tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu en ProRail over beheer en onderhoud van het spoor. Het geeft ons vertrouwen dat de staatssecretaris de intentie heeft om het beheer en onderhoud van het spoor voor de komende tien jaar bij ons te beleggen.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail