Nieuwsbrief mei 2014 – nummer 2

 
ProRail Nieuwsbrief Mei - nummer 2 2014
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
 
 
 

Jaarverslag ProRail 2013

 
 

Jaarverslag ProRail 2013 ProRail heeft in samenwerking met haar spoorpartners diverse verbeteringstrajecten in gang gezet gericht op veiligheid, betrouwbaarheid, punctualiteit en duurzaamheid. De afspraken met het ministerie van IenM en het strategisch programma 2012-2015 van ProRail zijn hier leidraad voor. De gemiddelde scores op de doelstellingen die met het ministerie van Infrastructuur en Milieu zijn vastgesteld, laten in sommige gevallen een opwaartse trend zien. Maar op andere onderdelen blijven deze nog onder de afgesproken doelstellingen. De resultaten werden bereikt in een fase waarin het hele spoornetwerk een transformatie doormaakt met tal van grote en kleine vernieuwingsprojecten zowel op het spoor als bij de stations.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Eerste kwartaal van 2014: hoge punctualiteit

 
 

Eerste kwartaal van 2014: hoge punctualiteit ProRail heeft operationeel een goed eerste kwartaal van 2014 achter de rug. De prestaties hebben zich positief ontwikkeld en zijn vrijwel allemaal hoger dan de met het ministerie van Infrastructuur en Milieu afgesproken norm.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Nieuwe fietsenstalling Jaarbeursplein Utrecht geopend

 
 

Nieuwe fietsenstalling Jaarbeursplein Utrecht geopend Fietsen op het Jaarbeursplein in Utrecht willen sinds gisterochtend nooit meer anders: stallen in de nieuwe fietsenstalling. Er is plek voor 4200 fietsen, het is er veilig en droog en je fiets kan dag en nacht opgepikt worden. Bovendien ook genot voor de fietsers zelf: de eerste 24 uur staat je fiets er gratis en bij het parkeren staat bij iedere rij aangegeven hoeveel plaats er nog in de rekken is. Bekijk hier de eerste beelden van de stalling.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Kijk rond in koninklijke wachtkamer Baarn

 
 

Kijk rond in koninklijke wachtkamer Baarn De koning of koningin hoeft niet veel te wachten, maar op de trein moeten zij al tientallen jaren - net als iedere andere Nederlander - toch wel even wachten! Omdat het spoor volgens de treindienst wordt bereden, kan een koninklijke trein niet bij het perron wachten tot de koning(in) arriveert. Daar hebben ze vroeger wat op bedacht: de koninklijke wachtruimte met voldoende comfort en privacy voor de koninklijke familie. In Baarn hebben we deze wachtruimte de afgelopen jaren samen met NS gerenoveerd. Neem hier een kijkje!

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Spoor gaat voor 'supergroen'

 
 

Spoor gaat voor 'supergroen' Dat je door het reizen per trein milieubewuster bent dan met de auto, dat is wel bekend. Maar het kan altijd groener! Met 1,2 miljoen reizen per dag is het spoor één van de grootste elektriciteitsverbruikers van Nederland. NS kondigde al aan dat elektrische treinen over gaan op groene stroom. Ook ProRail draagt een steentje bij aan een nóg groener spoor.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Staatssecretaris op nachtelijk werkbezoek

 
 

Staatssecretaris op nachtelijk werkbezoek Hoog bezoek afgelopen nacht! Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) kwam een kijkje nemen bij verschillende werkzaamheden op en rond het spoor bij Amersfoort. Tijdens het bezoek is de staatssecretaris bijgepraat door medewerkers van ProRail en aannemer Asset Rail over nachtelijk onderhoud aan het spoor, de bovenleidingen en wissels. Bijzondere aandacht was er voor de veiligheid van de mensen die het werk doen.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail