Nieuwsbrief november 2014 - nummer 1

 
ProRail Nieuwsbrief November 2014
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
 
 
 

/ Gelukkig, weer een onderdoorgang

 
 

/  Gelukkig, weer een onderdoorgang We mogen inmiddels wel spreken van een trend. Opnieuw steekt de overheid geld in onderdoorgangen bij een station. De lange lijst met stations waar het verkeer onder het spoor door kan in plaats van er overheen, wordt namelijk nu aangevuld met station Elst. Goed nieuws voor de bereikbaarheid van de omgeving en de betrouwbaarheid van het treinverkeer tegelijk.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Post krijgt vorm

 
 

/  Post krijgt vorm Utrecht Centraal verwerkt het meeste treinverkeer van alle stations in Nederland. Zo’n station verdient natuurlijk een ultramoderne verkeersleidingpost, waar vanuit onze verkeersleiding het treinverkeer in goede banen kan leiden.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Aan tafel bij ProRail!

 
 

/  Aan tafel bij ProRail! Ruim 120 belangrijke relaties van ProRail gingen in het Spoorwegmuseum het gesprek aan met elkaar, onder het motto ‘aan tafel!’ tijdens de jaarlijkse Relatiedag van ProRail. Want, aan tafel heb je het goeie gesprek.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Eerste testtrein in Delftse tunnel!

 
 

/  Eerste testtrein in Delftse tunnel! Vandaag was het zover... Na jaren van bouwen aan de spoortunnel en het ondergrondse station in Delft, is gebeurd waar honderden spoorwerkers de afgelopen jaren aan hebben gebouwd.: de eerste testtrein reed door de spoortunnel.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Nieuwsgierige Japanners op bezoek bij ProRail

 
 

/  Nieuwsgierige Japanners op bezoek bij ProRail Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn op staatsbezoek in Japan en wij hadden hoog Japans bezoek op ons kantoor in Utrecht! Een delegatie van JR West (de Japanse ProRail en NS) was hier om kennis en ervaringen uit te wisselen over het spoorsysteem. Wij leren veel van het beste spoorland ter wereld maar de Japanners zijn ook nieuwsgierig hoe ProRail dingen aanpakt!

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Winterseizoen komt er weer aan

 
 

/  Winterseizoen komt er weer aan Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu (IenM) informeerde vandaag de Tweede Kamer over de voortgang van de wintervoorbereidingen van NS en ProRail. Net als op de weg (files) of in de lucht (geannuleerde vluchten) kan sneeuw, strenge vorst of storm ook voor treinreizigers overlast opleveren als gevolg van extra storingen aan wissels of treinen. NS en ProRail zullen in dat geval weer de aangepaste dienstregeling preventief inzetten. Met minder treinen is er dan meer ruimte in de drukke Nederlandse dienstregeling om storingen beter op te vangen en reizigers een betrouwbaarder en voorspelbaarder reis te bieden. De aangepaste dienstregeling bewees nog zijn dienst tijdens de grote storm van 28 oktober 2013.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail