Nieuwsbrief oktober 2013 - nummer 1

 
ProRail Nieuwsbrief Oktober nr 1 2013
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier

 
 
 
 

Allereerste beelden nieuwe stationshal Utrecht

 
 

Allereerste beelden nieuwe stationshal Utrecht Sinds gisteren nog niet op Utrecht Centraal geweest, maar al wel nieuwsgierig naar het nieuwe deel van de stationshal? Wij hebben hier de allereerste beelden! Met de opening van dit nieuwe gedeelte van de stationshal hebben we een belangrijke mijlpaal behaald; de vernieuwing van het station is op een derde. In 2016 is Utrecht Centraal helemaal klaar en heeft de stad een modern station, klaar voor de toekomst.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Stroomstoring Rotterdam: wat was er aan de hand?

 
 

Stroomstoring Rotterdam: wat was er aan de hand? Gisteravond is door een storing in de stroomvoorziening de stroom uitgevallen op de verkeersleidingspost in Rotterdam. We hebben alle systemen toen overgeschakeld op het back-up systeem. Treinreizigers kunnen hier hinder van hebben ondervonden. Ook vanochtend is de treindienst opgestart met deze back-up. Hierdoor kunnen treinen uit de reguliere dienstregeling rijden, maar zijn de spitstreinen en de HSL in de ochtend helaas uitgevallen.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

150 jaar spoorglorie in Bilthoven

 
 

150 jaar spoorglorie in Bilthoven Jonkheer van den Bosch was raadslid in De Bilt en wilde over zijn grond wel een spoorweg, onder voorwaarde dat de treinen er ook zouden stoppen. Dat was het begin van het spoor tussen Utrecht en Zwolle, en dus ook van station Bilthoven. Het station bestaat nu 150 jaar en dat wordt gevierd met een plaquette.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Overwegcampagne: laat je niet misleiden

 
 

Overwegcampagne: laat je niet misleiden Muziek luisteren, 'whatsappen', bellen, 'Facebooken' of andere hippe vormen van afleiding; super leuk, maar in het verkeer niet handig. Afleiding is vaak oorzaak van fatale ongelukken, ook op overwegen. Om jongeren nog eens extra te waarschuwen voor deze gevaren bij overwegen, starten we vandaag een nieuwe campagne.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Vernieuwing station Tilburg van start

 
 

Vernieuwing station Tilburg van start Al even kon je je gisteren wanen op het nieuwe station Tilburg. In de hal van het station werd namelijk met een 'green screen' het officiële startsein gegeven voor de grootschalige stationsvernieuwing. Samen met aannemer BESIX bouwen we in Tilburg een nieuwe, 42 meter brede reizigerspassage. Daarmee wordt de wijk Spoorzone verbonden met het stadscentrum ten zuiden van het station. Bovendien vormt de passage een nieuwe entree aan de noordzijde.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Minder koper = minder buit

 
 

Minder koper = minder buit Het aantal koperdiefstallen daalt. Van gemiddeld 43 per maand in 2011 naar 24 in 2012 en 8 in de eerste helft van 2013. Dat is een daling van 81%! Dat komt doordat de pakkans van dieven groter is geworden, maar ook door slimme technische oplossingen die ervoor zorgen dat er minder koper langs het spoor nodig is.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail