Nieuwsbrief oktober 2013 - nummer 2

 
ProRail Nieuwsbrief Oktober - 2 2013
 
   
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
   
 

Spoorwerkers bikkelen door in Heerlen

 
 

Spoorwerkers bikkelen door in Heerlen Regen, regen en nog eens regen. Heel veel meer bracht het weekend ons niet. En terwijl een groot deel van Nederland lekker droog binnen bleef, werkten de bikkels van onze aannemers hard door aan een nog betrouwbaarder spoor. Zo werd er gewerkt aan de vernieuwing van zes kilometer spoor en 35 wissels in Heerlen. Tegelijkertijd werd bij Heerlen Maankwartier een nieuwe betonnen plaat boven het spoor geplaatst waar straks winkels, kantoren en het nieuwe station op worden gebouwd. Bouwmanagers Sjef Janssen en Stefan Sanders vertellen meer over deze enorme vernieuwingsslag.

 
     
  meer informatie

 

 
   
 

Bezuinigingen bij ProRail

 
 

Bezuinigingen bij ProRail ProRail wil efficiënter, slagvaardig en klantgerichter werken. Daarnaast hebben we van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu de opdracht gekregen om structureel te bezuinigen. Daarom zullen we de komende jaren minder gaan uitgeven aan de zogenaamde apparaatskosten. Dit zijn de kosten die we maken voor personeel en benodigd materiaal zoals kantoorkosten. De directie heeft besloten deze opdracht zo uit te voeren dat ProRail tegelijkertijd efficiënter en slagvaardiger gaat opereren zodat we een betrouwbaar spoornetwerk blijven garanderen.

 
     
  meer informatie

 

 
   
 

Verbetering in samenspel

 
 

Verbetering in samenspel Gisteren was een mooie dag. Een aantal partijen die samen met ons werken aan een betrouwbaar spoornetwerk kwamen naar het Spoorwegmuseum. Het doel: elkaar nog beter leren kennen om zo de samenwerking op het spoor naar een hoger plan te brengen. Want alleen door goed samen te werken komen we tot optimale spoorprestaties voor reizigers, goederenvervoerders en omwonenden.

 
     
  meer informatie

 

 
   
 

Herfst is coming!

 
 

Herfst is coming! Het regent buiten, het wordt koud en steeds donkerder. We moeten er aan geloven: de herfst is begonnen! Voor ProRail betekent de herfst extra maatregelen om het spoor zo goed mogelijk beschikbaar te houden. En dat is nodig want herfstweer kan voor de nodige uitdagingen op het spoor zorgen.

 
     
  meer informatie

 

 
   
 

Perrons: welk station heeft de langste?

 
 

 welk station heeft de langste? Even snel de trein halen in de Indiase stad Gorakhpur? Dat wordt flink rennen. Het station daar krijgt namelijk het langste perron ter wereld met een lengte van bijna anderhalve kilometer (1355 meter). Daarmee stoot de stad koplopers Karaghpur (ook in India, 1.072 meter) en Chicago (Verenigde Staten, 1.068 meter) van de eerste en tweede plek. De langste perrons in Nederland liggen in Amsterdam en Sittard: deze zijn 695 en 700 meter lang.

 
     
  meer informatie

 

 
   
 

Hals und Beinbruch, ofwel, veel sterkte!

 
 

Hals und Beinbruch, ofwel, veel sterkte! Bij ons is het herfstweer pas net begonnen maar bij onze collega’s in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk is het al volop winter. De hoeveelheid regen die hier nu valt, komt daar in sneeuwvorm naar beneden. Een halve meter viel er, met als gevolg dat alles platligt: wegen, vliegverkeer, en spoor. Voor onze spoorcollega’s is het dus flink aanpoten. Omdat wij als geen ander weten wat winters weer voor het spoor kan betekenen wensen wij onze collega’s dan ook veel sterkte!

 
     
  meer informatie

 

 
   
 

Agenda

 
 
13-06-2012 Nieuw item
 
 
14-06-2012 Tweede item
 
   
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail