Nieuwsbrief oktober 2014 - nummer 1

 
ProRail Nieuwsbrief Oktober 2014
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
 
 
 

/ Tweede Kamer plant buitendienststelling op het spoor

 
 

/  Tweede Kamer plant buitendienststelling op het spoor Dat deden ze als onderdeel van een werkbezoek dat een deel van de vaste Kamercommissie spoor afgelopen vrijdag aan de spoorsector aflegde. ProRail ontwikkelde samen met de TU Delft een 'serious game'. De Kamerleden kregen ieder een andere rol. De één vertegenwoordigde het regionale reizigersvervoer, anderen kregen de rol van goederenvervoer en NS toebedeeld. Weer andere leden kropen in de rol van spooraannemer en capaciteitsverdeler ProRail. Samen namen zij stap voor stap beslissingen rondom het afsluiten van delen van het spoor en station voor vernieuwingen.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Station Amsterdam Centraal bestaat 125 jaar!

 
 

/  Station Amsterdam Centraal bestaat 125 jaar! Precies 125 jaar geleden, op 15 oktober 1889, ging station Amsterdam Centraal open. Onder grote belangstelling vertrok om kwart over de acht 's ochtends de eerste trein, die precies op tijd aankwam in Rotterdam. Vandaag vieren we de 125e verjaardag van Amsterdam Centraal en zetten we het monumentale station in het zonnetje. NS organiseert tussen Amsterdam en Haarlem ritten met de historische trein 'De Blokkendoos'. Vanmiddag treedt het harmonieorkest van NS op en vanavond belichten we het schitterende plafond in de centrale hal. Vanaf een zonnestoel krijgt u uitleg van een architectuurhistoricus over het plafond en architect Pierre Cuypers. Komt dat zien!

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Treinverkeer rond Almere morgenochtend hervat

 
 

/  Treinverkeer rond Almere morgenochtend hervat De werkzaamheden voor de bouw van twee tijdelijke spoorbruggen worden vannacht afgerond en het treinverkeer tussen Almere-Weesp en Almere- Naarden-Bussum kan vanaf morgenochtend worden hervat. Sinds afgelopen maandag was er geen treinverkeer mogelijk, omdat door diverse tegenvallers bij de werkzaamheden meer tijd nodig was dan gepland. Reizigers hebben hiervan hinder ondervonden. Rijkswaterstaat en ProRail betreuren de overlast zeer. Er is met man en macht gewerkt om te zorgen dat de werkzaamheden zo snel mogelijk gereed zijn. Tot het einde van de werkzaamheden zet NS bussen in en adviseert reizigers op sommige routes om te reizen. Daarnaast raadt NS reizigers morgen aan kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen op www.ns.nl.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Beter recept voor duurzame spoorstaaf

 
 

/  Beter recept voor duurzame spoorstaaf Afgelopen vrijdag 10 oktober was het landelijk de dag van de duurzaamheid. Ook in de spoorsector een belangrijk thema. Daarom werd er op station Utrecht op verschillende manieren aandacht aan geschonken. Wist u bijvoorbeeld dat het recept van een spoorstaaf is verbeterd zodat die langer mee gaat?

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Wachten bah! Dus pakken we overwegen aan.

 
 

/  Wachten bah! Dus pakken we overwegen aan. Wachten. Iedereen heeft er een gruwelijke hekel aan. Bij overwegen is het soms onvermijdelijk en dat leidt dan weer tot risicovol gedrag. Reden dat het ministerie van Infrastructuur de overwegen verbetert. En wij mogen helpen. In Groningen en Ermelo liggen de eerste en dat werd gevierd.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Let op! Werkzaamheden herfstvakantie

 
 

/  Let op! Werkzaamheden herfstvakantie Deze herfstvakantie werken we weer behoorlijk aan het spoor. Rond Tilburg, Zutphen en in Zeeland hebben we groot werk gepland, dat van invloed kan zijn op je treinreis. Check kort voor vertrek altijd de reisplanner van NS. In het filmpje zie je wat we allemaal sjouwen in die twee vakantieweken.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail