Nieuwsbrief oktober 2014 – nummer 2

 
ProRail Nieuwsbrief Oktober - nummer 2 2014
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
 
 
 

/ Chapeau voor Arriva en haar reizigers!

 
 

/  Chapeau voor Arriva en haar reizigers! Een mooi gebaar van Arriva. De vervoerder maakt morgen plaats voor goederentreinen over de Merwedelingelijn. Normaal gesproken rijden de goederentreinen over de Brabantroute. Helaas is daar komend weekend geen treinverkeer mogelijk doordat de werkzaamheden bij station Tilburg uitlopen. Een andere optie voor de goederenvervoerders zou zijn via Rotterdam. Ook daar wordt komend weekend hard gewerkt. Het goederenvervoer kon geen kant meer op en dat zou flinke economische gevolgen hebben. Arriva heeft in overleg met ProRail besloten om drie treinen uit de dienst te schrappen en de ruimte te geven aan de goederenvervoerders. Een mooi gebaar!

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Uitloop werkzaamheden Tilburg

 
 

/  Uitloop werkzaamheden Tilburg ProRail werkt sinds 11 oktober in Tilburg aan een complexe operatie waarbij vanaf 18 oktober in zes dagen drie onderdoorgangen tegelijk in het spoor werden geplaatst. Tot en met 23 oktober zou er geen treinverkeer mogelijk zijn van en naar Tilburg. Helaas blijkt dat we door verschillende tegenslagen meer tijd nodig hebben dan gepland, waardoor er tot en met zaterdag 25 oktober nog geen treinen kunnen rijden van en naar Tilburg. Zoals het er nu naar uitziet, rijden er vanaf zondag weer treinen in alle richtingen. NS zet tot die tijd bussen in en adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen. ProRail betreurt de overlast voor reizigers en zet alles op alles om het werk zo snel mogelijk af te ronden.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Terugblik op herfststorm

 
 

/  Terugblik op herfststorm Dinsdag had Nederland te maken met een flinke herfststorm. Deze ging gepaard met buien, hagel en onweer. Zelfs de stormvloedkering op de Oosterschelde is dicht gedaan. Gelukkig vielen de gevolgen voor het spoorverkeer mee. Wel was er op enkele plaatsen overlast.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ SpoorParade sluit af met ruim 42.000 bezoekers

 
 

/  SpoorParade sluit af met ruim 42.000 bezoekers Meer dan in totaal 42.000 bezoekers namen afgelopen zes dagen een duik in de wereld van het spoor op de SpoorParade Amersfoort. Ze zagen treinenshows, exposities en demonstraties en kregen daarmee een kijk op de geschiedenis en de toekomst van het spoor. Het eenmalige themapark is georganiseerd door 60 spoorbedrijven om het 175-jarig bestaan van het spoor in Nederland te vieren.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Sterren kijken in Amsterdam Centraal

 
 

/  Sterren kijken in Amsterdam Centraal Het was een mooi feest woensdag, de 125e verjaardag van Amsterdam Centraal. Tijdens een spetterend optreden van het harmonieorkest van NS gingen zelfs de voetjes van de vloer. 's Avonds lagen we stil bij het prachtige plafond in de centrale hal. Vanuit ligstoelen kregen tientallen mensen uitleg over de mooie decoraties en de architect Pierre Cuypers. Onze cameraploeg was erbij.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Tweede Kamer plant buitendienststelling op het spoor

 
 

/  Tweede Kamer plant buitendienststelling op het spoor Dat deden ze als onderdeel van een werkbezoek dat een deel van de vaste Kamercommissie spoor afgelopen vrijdag aan de spoorsector aflegde. ProRail ontwikkelde samen met de TU Delft een 'serious game'. De Kamerleden kregen ieder een andere rol. De één vertegenwoordigde het regionale reizigersvervoer, anderen kregen de rol van goederenvervoer en NS toebedeeld. Weer andere leden kropen in de rol van spooraannemer en capaciteitsverdeler ProRail. Samen namen zij stap voor stap beslissingen rondom het afsluiten van delen van het spoor en station voor vernieuwingen.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail