Nieuwsbrief oktober - nummer 3

 
ProRail Nieuwsbrief Oktober 2013
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
 
 
 

Compliment aan alle spoorwerkers!

 
 

Compliment aan alle spoorwerkers! Poeh, het is weer dinsdag! Wat een dag hebben we gisteren met z'n allen gehad. Keihard is er in weer en wind door honderden spoorwerkers en brandweerlieden gewerkt. Het is een enorme klus geweest. Rond half vijf vanochtend hebben ze 'de laatste tak' van het spoor gehaald en de laatste inspecties uitgevoerd. De sporen zijn weer vrij van stormschade. Het treinverkeer is vanochtend na een hectische dag weer goed op gang gekomen.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

8,6 miljoen naar wetenschap en spoor

 
 

8,6 miljoen naar wetenschap en spoor ‘Meer treinverkeer op het bestaande spoor is alleen mogelijk met hoogstaande techniek en innovaties. Samen met de wetenschap streeft ProRail ernaar om deze hoge ambitie waar te maken’. Zo sprak onze president-directeur Marion Gout-van Sinderen tijdens het driedaagse symposium 'RailaHead' in Delft. Tijdens dit symposium ondertekende zij samen met TU Delft een overeenkomst die onze samenwerking bezegelt. Samen investeren we €8,6 miljoen in wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van masteronderwijs op het gebied van rail.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Bilthoven: wat we doen in 100 uur

 
 

Bilthoven: wat we doen in 100 uur Ruim vier dagen; honderd uur, 6.000 minuten of 360.000 seconden. Dat is de tijd waarin we samen met aannemer Heijmans deze week non-stop werken aan de basis van een nieuwe tunnel voor fietsers en voetgangers in Bilthoven. Wat we in 100 uur doen? De sporen worden verwijderd, kabels en leidingen worden verlegd en palen worden in de grond gebracht voor de fundering van de tunnel. Donderdag wordt het spoor dan weer teruggebouwd, zodat de treinen vrijdagochtend weer over de sporen kunnen rijden.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Tweede Kamerleden over de vloer

 
 

Tweede Kamerleden over de vloer We kregen afgelopen vrijdag een flinke delegatie Tweede Kamerleden over de vloer: Paulus Jansen (SP en voorzitter van de vaste Kamercommissie), De Boer en De Vries (VVD), De Rouwe (CDA), Van Veldhoven (D66), Bisschop (SGP) en Klein (50 plus). Ze kwamen op bezoek om met de president-directeuren Marion Gout-van Sinderen van ProRail en Timo Huges van NS - samen met NS-directielid Merel van Vroonhoven - te praten over verdere samenwerking, veiligheid en de plannen voor de aankomende winter.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

'Wisselen' blijft vak apart

 
 

'Wisselen' blijft vak apart Had Advocaat Arjen Robben moeten wisselen tijdens het EK van 2004? Was Sven Kramer Olympisch kampioen geweest als hij zijn wissel niet had gemist? Wissels zijn cruciaal, ook op het spoor. Ze bieden treinen de mogelijkheid om van route te veranderen. Het Nederlandse spoornetwerk telt er ruim 7.000. Door de grote hoeveelheid, de snelheid en het gewicht van treinen krijgen de wissels het soms zwaar te verduren. De kans dat één van de ruim 7.000 wissels stoort is altijd aanwezig. Daarom willen we onze eigen 'wisselproblematiek' verder verbeteren.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Welkom op onze vernieuwde verkeersleidingspost!

 
 

Welkom op onze vernieuwde verkeersleidingspost! Vanuit de verkeersleidingspost in Amsterdam wordt 24/7 al het treinverkeer in en rond de hoofdstad geregeld. Afgelopen zomer ging na 17 jaar het licht voor het eerst even uit en kreeg de post een opknapbeurt. Een precisiewerkje, want van de hele opknap- en verhuisoperatie mochten de reizigers natuurlijk niets merken. Missie geslaagd: de post is weer helemaal klaar voor een nieuwe ronde non-stop actie om één van de drukst bereden sporen van Europa aan de gang te houden. Manager van de post Peter Wink geeft een rondleiding.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Marion Gout-van Sinderen tekent voor Europese samenwerking

 
 

Marion Gout-van Sinderen tekent voor Europese samenwerking Vandaag heeft onze president-directeur Marion Gout-van Sinderen namens ProRail getekend voor de oprichting van het ‘European Railway Infrastructure Managers Platform’. Dit is een commissie die bestaat uit Europese managers uit de railsector die samen streven naar een duurzaam, open en efficiënt spoornetwerk in Europa. De Europese Commissaris voor Transport Siim Kallas was in Tallinn mede-ondertekenaar en gaf hiermee de aftrap voor een intensieve samenwerking tussen de spoorbeheerders en de Europese Commissie.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail