Nieuwsbrief september 2014 – nummer 2

ProRail Nieuwsbrieven Home Nieuwsbrieven Deze maand 2014 2013 2012 + Nieuw Mailinglist: Abonnees Afmeldingen Errors versturen Errors bounces Statistieken Overzichten: Doelgroepen Collega's Account michiel Uitloggen Nieuwsbrief September -nummer 2 2014 Nieuwsbrief Inhoud Prestatiecijfers Inhoud 2 Agenda Preview HTML HTML HTML:

 
ProRail Nieuwsbrief September -nummer 2 2014
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
 
 
 

/ Gepensioneerde treinen in dienstregeling

 
 

/  Gepensioneerde treinen in dienstregeling Ze komen uit een tijd dat treinen nog bijnamen hadden. Toen gerekend werd in 'aantal treinen per dag' in plaats van per uur. Deze zaterdag worden ze weer even van hun pensioenstatus ontdaan en onderdeel gemaakt van de dienstregeling tussen Haarlem en Amsterdam. En jij kan erbij zijn.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Tweede helft vernieuwing Utrecht begonnen

 
 

/  Tweede helft vernieuwing Utrecht begonnen Zo ingrijpend als de vernieuwingswerken afgelopen jaren op station Utrecht Centraal zijn geweest voor reizigers, zo geruisloos bereikten we voor hen dit weekend een belangrijke mijlpaal. De perrons en de bijbehorende sporen 1, 2 en 3 zijn klaar. Reizigers hebben nu meer gemak en comfort op dat deel van het station. De vernieuwing van het station is daarmee ruim over de helft gekomen.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ PazzUp! Een overweg...

 
 

/  PazzUp! Een overweg... De zomervakanties zijn nu echt voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Misschien dat jij wel een nieuwe route naar school moet fietsen of lopen. Kom je onderweg een overweg tegen? Stop dan als de bellen gaan rinkelen en de bomen sluiten. Denk je nu: ‘ja duh, logisch’. Heel goed! Helaas is niet iedereen zo snugger. Elk jaar gebeuren er dodelijk ongevallen bij overwegen. Dit jaar zijn er al 5 doden te betreuren en 5 zwaargewonden.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Herfstvakantie=werk aan het spoor

 
 

/  Herfstvakantie=werk aan het spoor De beste manier om de vakantiesfeer vast te houden, is een nieuwe vakantie te plannen. Maar wat als je deze herfstvakantie weg wilt met de trein of gewoon wel naar je werk gaat? Dan moet je er wel rekening mee houden dat we op verschillende momenten en trajecten het spoor vernieuwen. Het treinverkeer heeft daar soms forse hinder van, dus bereid je reis goed voor.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Nieuwe station Breda maakt indruk

 
 

/  Nieuwe station Breda maakt indruk Bewonderende blikken afgelopen zaterdag in Breda. Voor het eerst konden mensen via de nieuwe entree aan de noordkant naar de perrons en het busstation. Hoewel het gebouw nog lang niet klaar is, waren de eerste reacties zeer lovend. Veel Bredanaars vinden het nu al een station om trots op te mogen zijn.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

Treinverkeer Schiphol en Amsterdam weer opgestart

 
 

Treinverkeer Schiphol en Amsterdam weer opgestart Wie vanochtend van of naar Schiphol ging met de trein, zal het zeker gemerkt hebben. Door koperdiefstal reden er geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam Zuid en tussen Schiphol en Amsterdam Lelylaan. Tijdens de diefstal zijn stroomkabels (3kV kabels) geraakt en in brand gevlogen. Over een lengte van tientallen meters is er flinke schade aan het spoor. Het herstelwerk van de kabels en de spoorbeveiliging is afgerond. Het treinverkeer is sinds circa 10.00 uur weer opgestart.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail