Nieuwsbrief september 2014 – nummer 3

 
ProRail Nieuwsbrief September - nummer 3 2014
 
 
 
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier!

 
 
 
 

/ En dat is 500!!!

 
 

/  En dat is 500!!! We blaken vandaag een beetje van trots. Want ons kindje, de CO2-Prestatieladder groeit als kool. Onze directeur Patrick Buck, reikte vandaag het 500e laddercertificaat uit aan het bedrijf P&G B.V., een bedrijf dat actief is in onder meer bestrating en grondverzet in de grond- weg en waterbouw.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ We varen wel met scheepshuid station Arnhem

 
 

/  We varen wel met scheepshuid station Arnhem Als een verankerd schip op een golvende zee, ligt de stationshal van station Arnhem nu vast in het glooiende landschap van de Gelderse hoofdstad. Vandaag is de laatste staalsectie geplaatst van de scheepshuid waarmee dit bijzondere gebouw wordt omgeven. 150 stalen dubbel gekromde puzzelstukjes die aan elkaar gelast zijn in de afgelopen maanden. Op naar de volgende stap: het plaatsen van glas en betonpanelen.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Perrons zijn zóóóó afgezaagd

 
 

/  Perrons zijn zóóóó afgezaagd Vergeet de kettingzaag, cirkelzaag of figuurzaag. Wij hebben een perronzaag. In Gelderland gaan we er in de herfstvakantie mee aan de slag. Om de perrons mooi op hoogte te brengen. Overigens doen we daar dan nog veel meer. We gaan er op piekmomenten met 300 spoorwerkers tegelijk aan de slag. Reizigers gaan daar wel hinder van ondervinden.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Aftellen naar opening spoorpretpark Amersfoort

 
 

/  Aftellen naar opening spoorpretpark Amersfoort We zijn er best een beetje zenuwachtig van. Op 16 oktober begint de zesdaagse SpoorParade en de voorbereidingen zijn in volle gang. Het wordt een eenmalig, reusachtig festijn, georganiseerd door circa negentig organisaties uit de spoorsector. Dit alles ter gelegenheid van de 175e verjaardag van het spoor. Op een terrein van 250.000 m2 wordt zes dagen lang aan jong en oud het verleden, heden en toekomst van het spoor gebracht. Met duizenden houten rails om mee te spelen, spoorcolleges, honderden meters modelspoor en een reusachtig reuzenrad. Iedereen is welkom in de herfstvakantie, van 16 tot en met 21 oktober.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ Oh, kom maar eens kijken!

 
 

/  Oh, kom maar eens kijken! In verband met werkzaamheden rijden er geen treinen tussen…. Altijd een nare boodschap voor reizigers en soms ook frustrerend. ProRail zit midden in de grootste vernieuwingsslag van het spoor en daar heb jij soms last van. Nieuw stations, nieuw spoor: het ligt er niet zomaar. Soms kiezen we er voor om delen van het spoor tijdelijk af te sluiten om ons werk goed, veilig en zo snel mogelijk af te ronden. We sluiten een spoor niet zomaar even af. Dat doen we altijd in overleg met een heleboel partijen.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 

/ PazzUp! Een overweg...

 
 

/  PazzUp! Een overweg... De zomervakanties zijn nu echt voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Misschien dat jij wel een nieuwe route naar school moet fietsen of lopen. Kom je onderweg een overweg tegen? Stop dan als de bellen gaan rinkelen en de bomen sluiten. Denk je nu: ‘ja duh, logisch’. Heel goed! Helaas is niet iedereen zo snugger. Elk jaar gebeuren er dodelijk ongevallen bij overwegen. Dit jaar zijn er al 5 doden te betreuren en 5 zwaargewonden.

 
     
  meer informatie

 

 
 
 
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail