Nieuwsbrief september nummer 1

 
ProRail Nieuwsbrief September nr 1 2013
 
     
     
     
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen twee weken. Veel leesplezier

 
     
     
     
  Dino's op Rotterdam Centraal!  
 

Dino's op Rotterdam Centraal! National Geographic bestaat 125 jaar en dat vieren ze samen met NS en ProRail. Ze maken een tour langs zes stations met een foto-expositie van hun beeldmateriaal dat ze verzameld hebben van 1888 tot nu. Daarnaast is er ook een Augmented Reality show op de stations. Via een groot digitaal scherm waan je jezelf tussen de wilde dieren en dinosaurussen. Een bijzondere ervaring die er wel eens voor zou kunnen zorgen dat veel bezoekers een trein later nemen...

 
     
  meer informatie

 

 
     
     
     
  Den Haag Moerwijk bekent kleur  
 

Den Haag Moerwijk bekent kleur Reizigers ervaren sommige kleinere en middelgrote stations als somber, saai, kil en weinig comfortabel. Daarom blijven we de voorzieningen op deze stations continu aanpassen aan de wensen van reizigers. Zo ook op station Den Haag Moerwijk. In het voorjaar zijn hier 14 ton staal wegende constructies voor twee knaloranje wachthuisjes geplaatst. Inmiddels is het station helemaal af. Zie hier het resultaat.

 
     
  meer informatie

 

 
     
     
     
  Fietstunnel Rotterdam in ere hersteld  
 

Fietstunnel Rotterdam in ere hersteld De Provenierstunnel op station Rotterdam Centraal heeft zijn oorspronkelijke functie weer terug. De fietstunnel deed de afgelopen jaren dienst als doorgang van en naar de treinen voor honderdduizenden reizigers. Er was geen fietser te bekennen. Na de openstelling van de nieuwe reizigerspassage november vorig jaar werd de tunnel gesloten voor renovatie. Vanaf vanochtend maken de eerste fietsers weer dankbaar gebruik van de tunnel. Het gemis van deze doorgang is voorbij.

 
     
  meer informatie

 

 
     
     
     
  Viaduct met water 'weggespoten'  
 

Viaduct met water 'weggespoten' Waar waterstralen met dit mooie weer voor de nodige verfrissing kunnen zorgen, hebben ze met een druk van 1100 bar ook een compleet andere functie. Zo heeft onze aannemer - BAM - de afgelopen nachten met harde waterstralen het beton van het viaduct bij knooppunt Amstel (A10/A2) weggespoten. Deze wordt namelijk aangepast zodat er in de toekomst meer treinen overheen kunnen rijden.

 
     
  meer informatie

 

 
     
     
     
  Mijlpaal verbouwing station Eindhoven  
 

Mijlpaal verbouwing station Eindhoven Een mijlpaal vandaag bij de verbouwing van station Eindhoven. Het allereerste deel van de vloer van de nieuwe passage wordt vandaag gestort. Het geeft voor het eerst een beeld hoe groot de nieuwe reizigerspassage gaat worden en waar die precies komt te liggen. Voor het storten worden circa 50 rijdende betonmixers ingezet die samen 425 kubieke meter beton komen storten. Het eerste deel van de vloer wordt 35 meter breed en 22 meter lang.

 
     
  meer informatie

 

 
     
     
     
  Hoe past ProRail 3,3 miljoen treinritten in een dienstregeling?  
 

Hoe past ProRail 3,3 miljoen treinritten in een dienstregeling? We zijn er weer uit: 3,3 miljoen treinritten zijn voor 20 verschillende vervoerders in de nieuwe dienstregeling gepast. Een flinke puzzel waarin ProRail alle wensen van vervoerders bij elkaar brengt. Hoe gaat dat in zijn werk? Dat hebben we op een rijtje gezet.

 
     
  meer informatie

 

 
     
     
     
  Een ballon en een tunnel...  
 

Een ballon en een tunnel... Het spoor heeft de afgelopen week weer goed gescoord: 92% van de treinen reed op tijd en slechts 1,3% van de treinen viel uit. Toch was er één opvallende verstoring bij station Schiphol. Een onschuldige 'Hello Kitty-ballon' zorgde ervoor dat er een paar uur lang geen treinen konden rijden door de Schipholtunnel.

 
     
  meer informatie

 

 
     
     
     
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail