Nieuwsbrief week 8 2015

 
ProRail Nieuwsbrief Februari - week 8 2015
 
   
 

Elke werkdag schrijven wij op prorail.nl blogs over de belangrijkste ontwikkelingen, trends en innovaties in de spoorsector. In deze wekelijkse nieuwsbrief treft u een selectie uit de blogs van de afgelopen week. Veel leesplezier!

 
   
 

/ Zes dagen geen treinen op traject Den Haag Centraal - Delft - Schiedam Centrum

 
 

/ Zes dagen geen treinen op traject Den Haag Centraal - Delft - Schiedam Centrum Van 22 tot en met 27 februari rijden er geen treinen op het traject Schiedam Centrum - Delft - Den Haag Centraal en omgekeerd. In die zes dagen wordt het bestaande spoor aangesloten op het spoor in de nieuwe ondergrondse spoortunnel in Delft. Ook wordt een aantal sporen, wissels en seinen vernieuwd op dit traject.

NS zet vervangend busvervoer in. We adviseren je tijdig de NS Reisplanner te raadplegen.

 
     
  meer informatie

 

 
   
 

/ Fotoblog: Vergapen aan station Arnhem

 
 

/ Fotoblog: Vergapen aan station Arnhem Tanden tellen in Arnhem, want er is geen reiziger die niet met open mond zich vergaapt aan het bijzondere, nieuwe stationsgebouw in aanbouw. Zoals architect Ben van Berkel van UNStudio in de jaren negentig al in zijn hoofd had, zo verrijst in Arnhem nu een station met een iconisch lijnenspel. Natuurlijk, smaken verschillen. Maar dit gebouw gaat hoe dan ook het oog prikkelen. Er moet nog wel veel gebeuren tot de reizigers dit najaar gebruik kunnen maken van de OV Terminal. Nu de steigers weg zijn, begint in ieder geval duidelijk te worden wat er bedoeld werd toen het ging over een stationskathedraal.

 
     
  meer informatie

 

 
   
 

/ Weekpunctualiteit: week 7 bij de beste 70

 
 

/ Weekpunctualiteit: week 7 bij de beste 70 Afgelopen week liet een punctualiteitscijfer boven de 91% zien. Dit maakt dat week 7 bij de beste 70 weken sinds januari 2011 hoort. Ook was er weinig uitval (1,2%), wat maakt dat de week ook bij de 60 weken met de laagste uitval zit. De punctualiteit werd negatief beïnvloed door de maandag (88,0%) en vrijdag (87,9%). Op vrijdag hadden een trein met een vaste rem tussen Schiphol en Hoofddorp en een wisselstoring tussen Rotterdam en Den Haag invloed op de punctualiteit en uitval (3,7%). Valentijnsdag was een goede dag die bij de beste 20 dagen sinds 1 januari 2011 hoort.

 
     
  meer informatie

 

 
   
 
YouTube Twitter FaceBook Wilt u de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. ProRail