22 september: Burendag

Op 22 september 2018 is het weer landelijke Burendag. Een jaarlijks terugkerend feest, en Prorail doet mee. In 7 buurten verspreid over het hele land, kunt u in gesprek met ProRail-medewerkers tussen 10:00 en 14:00 uur. Over kwesties die u misschien bezighouden, zoals: Waarom werkt ProRail ’s nachts? Hoe verbeteren we het spoor? En meer. En wij zijn natuurlijk geïnteresseerd in uw mening over het spoor en de aanpak van ProRail.

Pro Goede Buur

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland, we beheren spoorlijnen en stations. Op die manier zijn een van de grootste buren van Nederland. Toch zijn we niet bij al onze buren bekend. En daar willen we verandering in brengen. Als goede buur willen we graag met u kennismaken. En daarvoor is de landelijke Burendag een uitstekende gelegenheid.

In gesprek, met koffie en een koekje

Op Burendag gaan medewerkers van ProRail graag met u in gesprek. Over de buurt, over het spoor, over zaken waar je als buren over praat. We komen met een foodtruck, waar barista’s koffie, thee en limonade schenken. En omdat daar een koekje bij hoort, hebben we meesterpatissier Robèrt van Beckhoven, bekend van Heel Holland Bakt weer gevraagd het spoorkoekje speciaal voor Burendag te bakken.


Waar komen wij op bezoek

Dit jaar komt ProRail op bezoek in Utrecht, Diemen, Zwolle, Gouda, Zwijndrecht en Tilburg. In Almelo komen we al op vrijdag.

Almelo, Stationsstraat achter parkeergarage op terrein aannemer11.00-18.30 uur (vrijdag)
Diemen, Dokter A.J.J. van Gemertplein 110.00-14.00 uur (zaterdag)
Gouda, Burgemeester Jamesplein bij station10.00-14.00 uur (zaterdag)
Tilburg, Burgemeester Stekelenburgplein bij station10.00-14.00 uur (zaterdag)
Utrecht, Cremerplein11.00-15.00 uur (zaterdag)
Zwijndrecht, Stationsplein10.00-14.00 uur (zaterdag)
Zwolle, Mimosastraat, hoek Magnoliastraat10.00-14.00 uur (zaterdag)

Wat is burendag

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Op Burendag.nl kunt u zien of het ook in uw buurt feest is op Burendag.