Burendag

Op 28 september 2019 is het weer nationale Burendag: een jaarlijks terugkerend feest, en ProRail doet weer mee. Dit jaar verrassen wij onze buren op vier locaties waar wij stevig aan het werk zijn of zijn geweest. We gaan met de buren in gesprek over kwesties die ze bezighouden en geven antwoorden op vragen. We horen graag de mening van onze buren over spoor, station en onze aanpak.

Een goede buur

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. We beheren alle spoorlijnen en stations en daardoor hebben wij veel meer buren dan menigeen. Toch weten sommige van deze buren niet dat ze buren van ons zijn. En daar willen we verandering in brengen. Als goede buur willen we graag met ze kennismaken.

Waar gaan wij op bezoek?

Op Burendag gaan onze medewerkers graag met onze buren in gesprek. Over de buurt waar ze wonen, over het spoor die daar loopt en over zaken waar je als buren over praat. Wij gaan met iets lekkers van deur tot deur en er zijn ook inloopmomenten. Wij zijn te vinden in de omgeving van de volgende projectlocaties:

Vernieuwing station Rotterdam-Noord (omgeving Ceintuurbaan)

Wij gaan hier de komende periode intensief aan het werk. Station Rotterdam Noord wordt beter toegankelijk gemaakt, ook voor minder valide reizigers. Heb je interesse in meer informatie over dit project? Dan ben je tijdens Burendag van harte welkom in Café ’t Viaduct aan de Bergweg (van 11.00 tot 14.00 uur) voor een gratis kop koffie. Je kunt ook meer informatie over dit project vinden op deze pagina.  

Spoorverbetering tussen Zevenaar-Didam-Wehl

In de afgelopen periode hebben wij in opdracht van provincie Gelderland intensief gewerkt aan het spoor. Zo is tussen Zevenaar en Didam het spoor verdubbeld en tussen Didam en Wehl het spoor geheel vernieuwd. De overweg in de Babberichseweg in Zevenaar is verwijderd en we bouwen verder aan de onderdoorgang voor fietsers en voetgangers. Deze verbetermaatregelen verkorten de reistijden, verruimen de overstaptijden en maken het spoor minder gevoelig voor storingen. Meer informatie over dit project is ook hier te vinden.

Nieuwe keerwanden en perrontegels in Bunde (omgeving Spoorstraat)

Op station Bunde plaatsen wij in het weekend van 28 en 29 september nieuwe keerwanden en nieuwe perrontegels. Bij de vernieuwing van perron 2 wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Tussen 15.00 en 17.00 uur is er een speciaal koffiemoment bij het station, waar je alle informatie over het project kunt ontvangen.

Bovenbouwvernieuwing in Amersfoort (omgeving Arnhemseweg – Binckesstraat - Barchman Wuytierslaan)

De afgelopen periode hebben wij intensief gewerkt op diverse locaties in Amersfoort. Ballast, spoorstaven en dwarsliggers zijn vervangen.

Wat is Burendag?

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Op Burendag.nl kun je zien of het ook in jouw buurt feest is op Burendag.