Nieuwsberichten

Slimme stations op tweede mobiliteitsavond van NRC Live

NRC Live, Astrid Bunt
Hoe dragen data en innovaties bij aan de mobiliteit van Nederland? Deze vraag beantwoordde Astrid Bunt, directeur Stations van ProRail, gisteravond tijdens de tweede avond van NRC Live in het kader van Mobiliteit. Astrid ging onder andere in op de manier waarop ProRail innovaties gebruikt om de enorme groei van het aantal reizigers de komende jaren op de stations te kunnen faciliteren. Vanuit het spoorgoederenvervoer was Cor Hoenders van Railcargo Information aanwezig.
Gepubliceerd op

Trein stopt op nieuwe station Lansingerland – Zoetermeer

Eerste trein op station Lansingerland-Zoetermeer, zondag 9 december 2018.
We hebben er weer een nieuw station bij: Lansingerland-Zoetermeer. Zondag 9 december stopte de eerste trein op het nieuwbakken station tussen Gouda en Den Haag. De extra stop van de sprinter is de eerste stap op weg naar een volwaardig OV knooppunt, waar ook RandstadRail en bussen stoppen. Bussen en metro's gaan er in het voorjaar van 2019 rijden. Ook komt er plek om auto's en fietsen te parkeren.
Gepubliceerd op

Weer vier stations in de lift!

Zo ziet station Castricum er in de toekomst uit
Stations moeten goed bereikbaar zijn, voor iedereen. ProRail verbetert ook komend jaar de toegankelijkheid van een aantal stations. In 2019 starten we met de bouw van liften op stations Castricum, Almere Buiten, Haarlem Spaarnwoude en Rotterdam Noord. Die stations krijgen één of meer liften.
Gepubliceerd op