Nieuwsberichten

Werkzaamheden bij Santpoort voor opheffen onbewaakte overweg

Vrijdag 15 februari is ProRail in Santpoort gestart met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een parallelweg langs het spoor. De parallelweg is nodig om later twee onbewaakte overpaden op te kunnen heffen. In november 2018 gebeurde een dodelijk ongeval op één van de overpaden. Op camerabeelden ziet ProRail dat het ook regelmatig bijna misgaat, zoals op de volgende beelden.
Gepubliceerd op

De Vork: grote parkeerplaats voor treinen in het Noorden (video)

ProRail bouwt het opstelterrein bij De Vork samen met aannemer Strukton Rail
Makkelijker en prettiger van en naar Groningen reizen, dat is het doel van het project Groningen Spoorzone. We brengen allerlei verbeteringen aan en we vergroten de capaciteit. Om ruimte te maken bij station Groningen, verplaatsen we de parkeerplaats naar ‘De Vork’ bij Haren. Doen we er meteen lekker meer opstelruimte bij.
Gepubliceerd op

ProRail en Flitsmeister werken samen aan verkeersveiligheid bij spoorwegovergangen

Hoe kan je automobilisten waarschuwen als ze een spoorwegovergang naderen, zodat ze alert zijn als ze de overweg kruisen? ProRail zoekt samen met Flitsmeister naar het antwoord op deze vraag. In deze proef krijgen de 1,4 miljoen gebruikers van de app vanaf vandaag een melding als ze in de buurt komen van een gevaarlijke overweg. Technisch trainee Eva van ProRail legt in de video uit hoe de proef werkt.
Gepubliceerd op