Dag van de duurzaamheid: wij dragen ons steen(marter)tje bij

Nieuws

10 oktober 2016

Met de bouw en het intensieve gebruik van spoorwegen, vaarwegen en autowegen zijn de natuurgebieden in Nederland in de afgelopen decennia versnipperd geraakt. Daardoor hebben dieren en planten soms een onnatuurlijk klein leefgebied.

Honderd kleine faunapassages

De meeste knelpunten bij het spoor zijn al op te lossen met de aanleg van kleine faunapassages. Dit zijn bijvoorbeeld tunneltjes onder het spoor door. In het kader van het Meerjarenprogramma Ontsnippering bouwt ProRail 100 faunatunnels. Op de dag van de duurzaamheid zijn we bezig om een faunatunnel te boren in Loon.

Steenmarters, bunzingen, hermelijnen en dassen

Bij Loon boren wij een faunatunnel onder de spoorlijn tussen Assen en Haren. De faunatunnel is een ronde buis van 80cm doorsnee en is bestemd voor steenmarters, bunzingen, hermelijnen, wezels, dassen, amfibieĆ«n en waterspitsmuizen. Er worden deze maand nog vier andere faunatunnels in Drente opgeleverd.

Meerjarenprogramma Ontsnippering (MJPO)

Lees hier meer over het Meerjarenprogramma Ontsnippering (MJPO) en over de verschillende faunavoorzieningen die ProRail bouwt.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers