Feestvierders over de vloer in Amsterdam

Morgen is het dan eindelijk zover, de dag van de troonswissel. Op station Amsterdam CS krijgen we die dag duizenden oranje feestvierders over de vloer.

Ruimte voor Koninginnedagreizigers

Om de vele Koninginnedagreizigers de ruimte te geven, heeft ProRail samen met NS de stationshal zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Zo zijn bijvoorbeeld de bouwschuttingen op het station verwijderd en wordt er speciaal voor de inhuldigingsdag een nieuwe trap naar perron 2 in gebruik genomen. Om ervoor te zorgen dat er geen tegengestelde loopstromen ontstaan, is de achterkant van de stationshal afgesloten. Tientallen NS-medewerkers staan paraat om reizigers de goede richting op te sturen.

Extra toezicht op het spoor

Vanuit alle verkeersleidingsposten houdt ProRail gedurende de hele dag en nacht de situatie op het spoor scherp in de gaten. Veiligheid op het spoor is onze hoogste prioriteit. Met extra mobiele camera’s en zogeheten bijzonder opsporingsambtenaren (boa’s) worden spoorlopers in de gaten gehouden. Ook heeft ProRail 2 wegsleeplocomotieven klaar staan in Amsterdam om een eventueel gestrande trein snel weg te kunnen halen. ProRail spant zich ten zeerste in om het treinverkeer zo soepel mogelijk te laten verlopen op Koninginnedag.

Station in een feestelijk jasje

Het koninklijk paar zal rond 19:45 bij het filmmuseum EYE opstappen voor de Koningsvaart. De feestelijke stoet zal vlak achter Amsterdam Centraal Station langsvaren. Speciaal hiervoor is de achterzijde van het station in een extra mooi jasje gestoken.

Reis je met de trein op Koninginnedag? Houd dan extra goed de website van de NS in de gaten voor de laatste reisinformatie. We wensen je een hele fijne Koninginnedag toe!

Gepubliceerd op