Fotoblog: vernieuwing station Lunetten stap dichterbij

De vernieuwing van station Lunetten is een stap dichterbij gekomen. Afgelopen weekend hebben we onder andere delen van het nieuwe perrondak geplaatst. Het gemoderniseerde station Lunetten is over twee jaar helemaal af, inclusief lift en meer ruimte voor de fiets. De vernieuwing van het station is onderdeel van Randstadspoor, het project voor een nieuw spoornetwerk rond Utrecht.
Lunetten 5
Lunetten 5

Randstadspoor

Tussen Vleuten en Houten worden de sporen verdubbeld en verrijzen nieuwe stations. Met Randstadspoor stappen reizigers dichter bij huis én frequent(er) op de trein. Moderne stations met praktische voorzieningen maken reizen comfortabeler. Daarbij stappen reizigers makkelijker over. Voor dat alles zorgen 80 kilometer nieuw spoor, zeven nieuwe stations, drie keersporen en twee dive-unders.

Grootste stationsverbouwing

ProRail zit middenin de grootste stationsverbouwing sinds het bestaan van de spoorwegen. Bestaande stations zijn uit hun jasje gegroeid en is er behoefte aan nieuwe stations. Grote centrale stations als Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Arnhem worden moderner, ruimer en toegankelijker om reizigers een prettig verblijf te bieden. Ook maakt ProRail tal van kleinere stations beter toegankelijk met liften en roltrappen. Daarbij maakt ProRail steeds meer ruimte voor de fiets.

Gepubliceerd op