Gefeliciteerd Strukton Rail

Nieuws

30 november 2017

Strukton Rail gaat vanaf 1 april 2018 het dagelijkse spooronderhoud in het gebied Betuwe verzorgen. Het onderhoudscontract is eind november gegund aan de spooraannemer.

StruktonRail is één van de 4 erkende spooraannemers die mee mag dingen naar onderhoudscontracten op het spoor. Het onderhoudsgebied Betuwe kent als drukste lijn een deel van het traject Eindhoven-Amsterdam (A2 corridor), waar ProRail en NS vanaf 10 december dagelijks de tieminutentrein rijden tussen de grote stations. Voor deze druk bereden spoorcorridor geldt een streng onderhoudsregime om storingen voor het treinverkeer zoveel als mogelijk te voorkomen. Hoe meer treinen er rijden, hoe meer (preventief) onderhoud noodzakelijk is. 

Prestatiegericht onderhoud

Het Nederlandse spooronderhoud is verdeeld in verschillende gebieden. Elk met een afzonderlijk contract. Vroeger werden deze contracten onderhands gegund aan spooraannemers. In 2020 zijn alle onderhoudsgebieden in concurrentie aanbesteed volgens het Prestatiegericht onderhoud (PGO). In 13 van de 21 toekomstige onderhoudsgebiedenwerken we al met PGO. De nieuwe onderhoudsgebieden komen nu stuk voor stuk op de markt via een aanbesteding in concurrentie voor onze erkende spooraannemers. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers