Negendaagse spoorvernieuwing Maastricht – Sittard

ProRail laat circa zeven en een halve kilometer spoor vernieuwen tussen Maastricht en Bunde. Dat gebeurt in de eerste week van de zomervakantie van zaterdag 6 tot en met zondag 14 juli.
Archiefbeeld van spoorvernieuwing
Archiefbeeld van spoorvernieuwing

Aannemer Strukton vernieuwt in opdracht van ProRail spoorstaven, dwarsliggers, spoorstenen (ballast) en twee overwegen: de Oude Steeg te Meerssen en het overpad bij station Bunde. Dat is nodig om de infrastructuur in goede conditie te houden. De vernieuwing is een omvangrijke klus en een logistieke uitdaging. Zo worden er 12.500 dwarsliggers vervangen door nieuwe exemplaren. Ook wordt er bijna 25.000 ton ballast aan- en afgevoerd.

Hinder door werkzaamheden

Het werk gaat 24 uur per dag door en de aannemer doet zijn uiterste best de hinder zoveel mogelijk te beperken. Omwonenden worden vooraf geïnformeerd over de werkzaamheden. Mogelijke overlast zou kunnen bestaan uit:

• Geluid van machines en kranen
• Afgesloten overwegen
• Bouwverlichting
• Omleidingsroutes
• Bouwverkeer.

Raadpleeg de reisplanner

De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer. Tussen Maastricht en Sittard rijden geen treinen. ProRail adviseert daarom ruim op tijd de reisplanner van NS en/of Arriva te raadplegen.

Gepubliceerd op