Ontmoetingswolk in station Breda

Een nieuw en kunstzinnig meetingpoint voor station Breda: de ontmoetingswolk. Het kunstwerk van John Körmeling wordt op dit moment opgehangen in de stationshal. Een bijzonder en opvallend object dat licht geeft en knippert; niet te missen dus als je daar onder op iemand staat te wachten. Voortaan zeg je in Breda: 'Ik zie je onder de wolk'.
Ontmoetingswolk
Ontmoetingswolk

De ontmoetingswolk komt te hangen in alle NSP stations; dat staat voor Nieuwe Sleutelprojecten. Zes stations die met de komst van de HSL door het Rijk zijn aangewezen voor een kwaliteitsimpuls: Amsterdam Centraal, Arnhem, Breda, Den Haag, Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal. Door op elk van deze stations een meetingpoint met dezelfde uitstraling te plaatsen, wordt de verbondenheid tussen deze stations duidelijk.

Sunny Cloud

De wolk , ook wel Sunny Cloud genoemd, bestaat uit een aluminium frame waarbinnen LEDs zorgen voor een steeds veranderende verlichting. Voor elk station is de wolk vormgegeven naar de specifieke locatie. Het project is mogelijk gemaakt door NS, het voormalige ministerie van VROM, Atelier HSL en ProRail. 

Gepubliceerd op